Nije važno koliko si slomljena – zaslužuješ ljubav, trud i poštovanje

seductive-1504982_1280
Pixabay.com

Lifestyle

Nije važno koliko si slomljena – zaslužuješ ljubav, trud i poštovanje

Nije važno ako smatraš da ćeš celi život biti sama. Ako nikada nisi imala dečka, samo si se par puta poljubila s nekim. Možda te neko zavlačio i na kraju si se osećala kao budala.

Zaslužuješ više od toga. Zaslužuješ  pravu vezu s pravim muškarcem koji se trudi. Zaslužuješ da te upozna s roditeljima i prijateljima i šalje ti poruku svakog jutra. I da te pozove na zajednički odmor. Zaslužuješ pravu ljubav, a ne zavlačenje.

Nije važno patiš li od anksioznosti ili depresije. Ako ne možeš izaći iz kuće. Drugima je teško razumeti tvoje promene raspoloženja jer tvoj um radi drugačije nego um ostalih ljudi. Nije važno ako se osećaš usamljeno i uplašeno.

Zaslužuješ biti voljena od strane nekog ko razume da nisi slaba zbog bolesti. Bolest ti daje jedinstvenu snagu. Ako s ovakvim poremećajem možeš preživeti dan, možeš i pronaći ljubav. A onaj pravi će to razumeti i neće mu smetati. Njemu će to biti samo delić tebe, nešto što te ne određuje.

Nije važno osećaš li se izgubljeno. Ako si nezaposlena. Ako si zapela između snova i onog što se čini kao da je bolja opcija. Ako ne znaš šta ćeš sa životom.

Zaslužuješ nekoga s kim ćeš postepeno otkriti kakvu budućnost želiš. Nekoga ko ceni da si u procesu rada na sebi. Nekoga ko će slušati dok ćeš pričati kako si zbunjena i ko će ti pomoći donositi odluke. Nekoga ko će biti tu za tebe.

Nije važno jesi li odrasla s roditeljima koji su ti pružali otrovnu ljubav. Roditeljima koji nisu bili u stanju sediti za večerom u tišini. Koji su se vređali. Zbog kojih si se tresla kad su povisili glas jer njihove svađe nisu bile normalne.

Zaslužuješ nekoga ko će te podsetiti kako izgleda zdrava ljubav. Nekoga ko će te držati za ruku za vreme rasprave i želeće napraviti kompromis. Čuvaj tu osobu. Osobu koja dokazuje da ne trebaš biti kao tvoji roditelji.

Nije važno ako te apsolutno svaki muškarac varao. Nije važno ako te je iskoristio ili ponižavao. Nije važno što očekuješ da ne ostane kad spavaš s nekim. Bol je postala normalna.

Zaslužuješ nekoga ko će te gledati u oči, zakleti se da će biti veran i održati obećanje. Nekoga ko će ti pokazati da je monogamija stvarna. Moguće je. I predivno je.

Nije važno imaš li ozbiljan teret koji vučeš. Nije važno ako se nosiš s velikom tugom ili smrću. Ako si nenormalno ljubomorna. Ako ne možeš zaspati ili se ne možeš ustati.

Zaslužuješ nekoga ko će ti pomoći da otreseš sav taj očaj. Nekoga ko će te uveriti da nisi žrtva i da kreneš dalje. Nekoga zbog kog ćeš shvatiti da je na svetu više lepote nego boli, dokle god tvoje oči odabiru to videti.

Nije važno jesi li nepopravljivo zabrljala. Svejedno zaslužuješ poštovanje. Svejedno zaslužuješ trud. Svejedno zaslužuješ ljubav.

Izvor: zdrava i sretna

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top