Ovako se ponaša moderan kavaljer

2338_ljubavni-par-ruza-dreamstime_3424511_iff

Ljubav i seks

Ovako se ponaša moderan kavaljer


Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Žene više ne žele da im muškarci pridržavaju kaput dok se oblače, već žele neke modernije džentlmenske gestove.

Gotovo tri četvrtine (oko 73 odsto) samih žena kažu da je kavaljerstvo mrtvo, na osnovu svog iskustva sa muškarcima.

Svi znamo da ne živimo u vremenu vitezova i princeza, ali to i nije kavaljerstvo o kojem se govori – 504 ispitane žene govore o jednostavnim ljubaznim gestovima.

Tačnije, ono što smeta najvećem broju žena je to što muškarci kažu da će ih pozvati, ali se više ne jave, a to morate priznate i nije baš kavaljerski.

Oko 80 odsto žena kažu da bi volele da budu u vezi sa partnerom koji će im tokom dana poslati poruku da pitaju kako su, a 83 odsto pored sebe želi osobu koja će proveriti da li su bezbedno stigle kući nakon izlaska u grad.

Dame vole i muškarce koji se tokom sastanka sete da okrenu telefon ekranom na dole, a 78 odsto žena bi volelo da se ne koriste mobilni telefoni na sastanku.

Takođe, one bi želele da im muškarci ne otkazuju planove u poslednjem trenutku.

Dakle, priznaćete da ovo i nisu baš neki teški zahtevi, a učesnice ovog istraživanja kažu da ne žele pored sebe nekoga ko će da im glumi dadilju, već kavaljera.

Ovo interesantno istraživanje otkrilo je i da su se gestovi koji se smatraju kavaljerskim bitno promenili u odnosu na ranije – 39 odsto žena smatra da je pomaganje ženi da obuče kaput „izašlo iz mode“.

Osim toga, 38 odsto žena ne želi da partner izmiče i primiče stolicu u restoranu, a 45 odsto želi da muškarci ne insistiraju da one naruče prve u restoranu.

Ono što žene žele je da muškarci zovu kada kažu da će zvati, da tokom dana pošalju poruku da provere kako su, da ih upoznaju sa prijateljima i porodicom (kada za to dođe vreme), da ih „pokupe“ kada idu na sastanak umesto da ih čekaju na dogovorenoj lokaciji.

Dame poželjnim kavaljerskim gestom smatraju ustupanje mesta u prevozu, druženje partnera sa svojim prijateljima, postavljanje zajedničke slike na društvene mreže…

Izvor: mondo

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top