Boja koja razbija zimsku depresiju: Stoji svima, privlači sve poglede! (FOTO)

person-789663_1280
pixabay.com

Moda

Boja koja razbija zimsku depresiju: Stoji svima, privlači sve poglede! (FOTO)

Zimi smo često bezvoljni, bez energije, mračni poput našeg crnog kaputa

Naučno je dokazano da vreme utiče na naše oblačenje, ali ono pak može da utiče i na naše raspoloženje. Zimi smo često bezvoljni, bez energije, mračni poput našeg crnog kaputa.

Da bi se odagnala ta zimska depresija, umesto odluke da obučete klasično crni kaput, odvažite se na malo boje!

Naša preporuka, ali i preporuka psihologa je žuto. Prema slavnoj online platformi koja diktira popularne boje sezone, Pantone, žuta boja označava sreću, nadu, toplinu, ljubav i generalno dobar osećaj. Ali, toj grupi  pripadaju i jarko narandžasta pa i crvena boja. Od hladnog spektra boja tu je zelena koja nam pomaže da se borimo protiv zimske depresije.

 

Zamislite kako bi dobro izgledala žuta bunda do kolena u moru crnih, sivih i tamnoplavih kaputa strogog kroja! Takođe, ako mislite da vam je kaput ili jakna previše intenzivne boje, razmislite da možda ispod sivog džempera na kopčanje obučete neku majicu ili potkošulju u boji ili s printom.

Iako niko osim vas to ne vidi, šareno donje rublje je nešto što vas same može da razveseli, čisto zato što znate da ga nosite. Isto je i sa šarenim čarapama.

Takođe, modna industrija je već hiljadu puta izdiktirala pravilo: „Pravila su tu da se krše!“Dakle, ako je uvreženo pravilo da se po zimi nose tamne boje, ne znači da i vi morate toga da se pridržavate.

 

  • person-789663_1280
  • person-789663_1280
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

To Top