Postoji 5 tipova ženskih zadnjica, a ova je najzdravija

1

Lepota i zdravlje

Postoji 5 tipova ženskih zadnjica, a ova je najzdravija

Pored oblika „obrnuto srce“ postoje još i A i V oblik, kockasta i okrugla, a ovakav izgled zadnjice je najbolji za zdravlje

Okrugla zadnjica može da vam poveća šanse kod muškaraca, ali i da doprinese vašem zdravlju. U svetu su popularnost velike zadnjice podigle zvezde poput Dženifer Lopez, Bijonse, Igi Azaele, Selme Hajek i sestre Kardašijan.

Velika zadnjica postala je san mnogih devojaka prema kojima priroda nije bila izdašna kada je pozadina u pitanju. Žene se „ubijaju“ od vežbanja u teretani, dok se neke podvrgavaju estetskim operacijama uvećanja svoje guze.

Foto: Instagram/jlo

Velika zadnjica je veoma seksi mnogim muškarcima. Međutim, šta zapravo veća zadnjica radi za vaše zdravlje? Ukoliko je prirodna, ona je uzgrađena od masnih naslaga i mišića. Nedavno istraživanje je pokazalo da žene koje imaju više masti na kukovima i butinama imaju manje šanse da obole od dijabetesa, ali i da dožive infarkt ili šlog.

Dodatne količine masti u donjem delu tela ponašaju se kao sunđer koji upija masti i ne dozvoljava im da se dokopaju unutrašnjih organa. Žene sa većom zadnjicom imaju takozvanu „kruška“ građu. Za razliku od „jabuke“ gde se masti skladište u centralnom delu tela, ovde nema opasnosti od gomilanja masti u predelu stomaka i struka što je jako opasno jer sadrži hemikalije koje se mogu lako naći u krvotoku.

Foto: Profimedia/Everett

Ali, situacija nije ovako pozitivna kod žena koje već imaju prekomernu težinu. Veća guza, ali i ostali delovi tela, ukazuju da je nivo masti već veliki i da može da dovede do oštećenja pluća i srca. Masne naslage na stomaku i organima u utrobi su opasne i mogu da otpuštaju štetne hemikalije koje mogu da budu fatalne po naše srce. Masne naslage na kukovima i butinama, koje se nazivaju potkožne, nisu ni približno toliko opasne po zdravlje.

Izvor: Telegraf

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top