Napravite što pre ovih 5 izmena u kući – Finansije će vam procvetati!

buddha-611561_1280
pixabay.com

Kuća i porodica

Napravite što pre ovih 5 izmena u kući – Finansije će vam procvetati!

Feng shui je drevna kineska veština koja veruje da pojedine aspekte života možete unaprediti ili unazaditi zavisno o raspodeli stvari u prostoru. Želite li ojačati svoju finansijsku situaciju, probajte u svom životnom prostoru napraviti ove izmene…

1. Voda
‘Cevi koje cure, znak su da vam novac izmiče iz ruke,’ kaže feng shui konzultankinja Karen Rauch Carter. Da bi pojačali svoj bankovni račun, obavezno trebate popraviti sve pokvarene cevi u domu, ali se i rešiti sve vode koja duže vreme stagnira – na primer promeniti vodu u vazama za cveće.

‘Izbegavajte izlaganje likovnih dela s elementima vode u spavaćoj sobi, ne postavljate ogledala na mestima višim od vašeg nosa.’, savetuje feng shui stručnjak.

2. Unesite više biljaka
‘Da bi prosperirali u životu, važno je u svome domu kreirati živahan, zdrav i nadahnjujući prostor bez nereda,’ upozorava feng shui stručnjak Laura Benko. Nered smeta slobodnom protoku energije, zbog čega se ukućani ulene.

Životnu snagu najbolje bi bilo ojačati biljkama i cvećem, ali i redovnim provetravanjem svih prostorija. Fontane su simbol novca i bogatstva pa ako imate prostora u vrtu kuće i sredstava na raspolaganju, razmislite o ovom ukrasu.

3. Dekorišite sa bojama bogatstva

Boja može imati veliki uticaj na vaše raspoloženje. Crvena se smatra vrlo moćnom bojom, pa ne čudi što slavne osobe hodaju upravo po tepisima ove boje kad idu na premijere filmova. Želite li privući novac u svoj život dekorišite u crvenoj, zelenoj i ljubičastoj boji koja jamči više bogatstvo.

Ali postoji izuzetak. Ako ne podnosite crvenu, zelenu ili ljubičastu boju, one neće ‘upaliti’ kao sredstvo za privlačenje novca u svoj život. Feng shui se ne očitava samo u raspodeli predmeta, već i u skladnoj ravnoteži između vas i prostora u kojem boravite.

4. Čista kuhinja
‘Vaša je kuhinja direktno povezana s vašom mogućnošću da privlačite novac,’ kaže feng shui konzultantkinja Suzanne Metzger. Važno je održavati špajz i frizider organizovanim, kao i punim sveže hrane.

Šporet mora biti čist, a svaka ploča pravilno raditi. Na kraju, ako želite pojačati svoju finansijsku situaciju, pobrinite se da sto za ručabanje hrane uvek bude besprekorno čist.

5. Rešite se starih stvari
Da bi zaradili novac, nekad se morate rešiti starih stvari koje nikada ne koristite u domu. Na primer, sigurno u nekim kutijama čuvate stare daljinske upravljače, odeću u koju više ne možete stati i slične predmete koje ne služe nikome.

Ako nešto ne koristite, verovatno vam to nije ni važno, niti vam je potrebno. Kreirajte slobodno mesto u domu i osnažite ulaz nove energije koja će vam doneti prosperitet.

zadovoljna.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top