4 najveće greške koje žene rade u nezi lica

model-2539677_1280
pixabay.com

Lepota i zdravlje

4 najveće greške koje žene rade u nezi lica

Imate li i vi ovakve navike, vreme je da ih promenite!

1. Preskakanje čišćenja lica pre spavanja
Ako preskačete ovaj postupak, dovodite u opasnost vašu kožu. Kako? Veliki broj bakterija i prljavštine koji se nakuplja tokom dana može ući u pore. I ne samo što može izazvati neželjene akne, već dovodi i do dehidratacije kože, što povlači i prevremenu pojavu bora.

2. Istiskivanje bubuljica
Ne dirajte bubuljice i mitesere koji se nalaze na vašem licu! Onog trenutka kada pokušate s njima nešto napraviti, setite se da možete samo izazvati crvenilo, infekciju i još veći problem od prvobitnog. A u najgorem slučaju ostaće vam ožiljak.

3. Nanošenje kreme samo na lice
Osim lica, podjednako je bitno i područje vrata i dekoltea. Upravo oni su najbolji pokazatelji godina – crvenilo, smeđe mrlje i bore pre svega se tu pojavljuju. Zato kada nanosite kremu na lice, potrudite se namazati i ovaj deo. Automatski ćete osigurati mlađi izgled u kasnijim godinama.

4. Izbegavanje anti-age proizvoda
Možda mislite da ste još mlade za anti-age proizvode, ali ako ih počnete koristiti u dvadesetima, velike su šanse da ćete u četrdesetima izgledati desetak godina mlađe. I za njih vredi pravilo nanošenja na lice, vrat i dekolte, ne zaboravite!

Cosmopolitan.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top