24 saveta za fantastičan seks – prava istina o seksu i predigri

najbizarnija-seks-edukacija-ikada-video

Ljubav i seks

24 saveta za fantastičan seks – prava istina o seksu i predigri

Predigra nije samo igra pre seksa, ona je celi odnos svaki dan. Ljudi se ne seksaju baš toliko koliko to studije sugerišu, a katkad je potrebno „probuditi“ sam sebe i potruditi se

1. Ne verujte preterivanjima!

Često smo grubo zavedeni idejom da je „dobar“ seks samo onaj u kojem muškarac penisom može dugo stimulisati ženinu G-tačku i onaj u kojem zajedno završe u fantastičnom orgazmu.

2. Prava istina

Istina je da prosečna osoba ima seksualne odnose jednom nedeljno ili manje. Ali, važniji je kvalitet od kvantiteta – istražujte sve svoje erotske zone, od jagodica prstiju do klitorisa na – ušnim resicama.

3. Predigra traje celi dan

Žene koje mogu odvojti vremena za odmor i imaju pomoć u kućnim poslovima i brizi oko dece češće iskazuju i da imaju zadovoljavajući seksualni život. Dakle, puno toga nema veze s onim što se događa u spavaćoj sobi.

4. Odvojite vreme za sebe

Loša slika o vlastitom telu uzrok je mnogih ženskih seksualnih problema. Izgradite samopouzdanje i osećaćete se bolje s partnerom. Pokušajte s vežbanjem, kursom glume ili plesa.

5. Ne bojte se istraživanja

Mnoge žene nisu sigurne šta ih uzbuđuje i šta vole, ili su previše sramežljive da to izgovore. Istražujte masturbacijom, maštajte, nasamo, a onda i sa partnerom. Opremite se seksi igračkama.

6. Potencijalne igračke

I kondomi su nove seksualne igračke – različite teksture ili s dodatkom lubrikanata mogu biti korisni. Korisni su jer štite od polno prenosivih bolesti i trudnoće.

7. Razgovor je sve

Razgovarajte o seksu kad ste oboje opušteni i dobre volje, recite partneru što vam se sviđa s njim, što ne. Probajte se zabaviti, a ne zamerati ili prigovarati jedno drugom.
8. Nije sve u seksu – nešto je i u maženju

Nađite vremena za maženje, poljupce, masažu ili škakljanje koje ne mora uvek dovesti do seksa. Prepustite se činjenici da može, ali i ne mora završiti seksom i jednostavno uživajte u tome.

9. Odbacite alkohol

On može povećati vaše inhibicije, uticati na libido, omesti vlaženje i uzrokovati gubitak oseta. Alkohol i cigarete ozbiljno utiču na vaš seksualni život kao i na nervni sistem i cirkulaciju.

10. Ne zamarajte se ciljem

Zajednički orgazam je iskustvo, a ne cilj. Mnogi parovi su razočarani jer to nisu doživeli, a stvar je u tome da smo različiti. Žena može doživeti jači orgazam stimulacijom klitorisa, ili više manjih penetracijom.

11. Bitnija je bliskost od izvedbe

Koncentrišite se na intimnost, a ne na izvedbu. Biti u blizini partnera je jedna od najboljih stvari u seksu. Osećaj da ste seksualno povezani je, pak, jedno od najerotičnijih iskustava.

12. Izazovite sami sebe

Povećajte adrenalin. Ako ste umorni ili pod stresom, pogledajte neki horor, boksajte s jastukom ili popijte espresso. Sve što poveća otkucaje srca dovest će do bržeg i intenzivnijeg uzbuđenja.

13. Prvo seks pa kućni poslovi

Ne ostavljajte seks za „pet minuta pre kreveta“, kad obavite sve kućanske poslove. Nađite vremena ranije, da vas ne pobedi sindrom „preumorna sam za to“.

14. Razmišljajte

Uzmite list papira i razmenjujte razmišljanja o pozama, tehnici ili maštarijama. Pogledajte neki DVD na „tu“ temu, pa zajedno izaberite s popisa ono što ćete isprobati.

15. Pretvarajte se

Ako se ne osećate seksi, a želite biti – pretvarajte se. Recite sebi da ste zavodljiva seksi mačkica i skliznute u nešto što će pomoći da se osećate barem približno.

16. Ništa ne mora biti smetnja

Porod može poboljšati vaš seksualni život, postoje dokazi da su nervni završeci u vagini osetljiviji nakon porođaja te da raste intenzitet orgazma. A i emocionalno ste zakoračili na novi nivo kao par.

17. Zaboravite na stvarne uloge

Igrajte se glumljenjem različitih uloga. To će pomoći da se prestanete osećati samo kao mama i tata koji bi se trebali suzdržati da ne čuju deca u drugoj sobi. A može biti i zabavno.

18. Nađite nove interese

Razgovarajte, ali ne o vašim ili njegovim roditeljima, ili o deci. Ako imate osećaj da vas partner ne sluša, to može dovesti do ogorčenosti, a to je najčvršći pojas nevinosti u svakom odnosu.

19. Potrudite se da budete povezani

Budite spontani. Mladim roditeljima to često nije lako, no čim beba sklopi okice – eto prilike. Koristite svaki trenutak koji možete da se ne udaljite previše i da ostanete povezani.

20. Istražite „aparatiće“

Eksperimentišite sa seksi igračkama, sami ili s partnerom. Potražite „aparatić“ koji će dobro vežbati mišiće dna zdelice, što poboljšava orgazam i uvedite malo zabave u svoj odnos.

21. Nije sve u penisu

Ne hvatajte se odmah za jackpot. Muškarci imaju brojne erogene zone koncentrisane na jednom mestu, ali svejedno vole kad ih se miluje po celom telu.

22. Prava poza

Prosečan penis dug je oko 12,7 centimetara, što možda deluje malo, no samo trećina vagine je stvarno osetljiva. Dakle, ako je ispodprosečan, položaj „kašike“ može pomoći da ga osetite.

23. Mašta može svašta

Sanjajte – nema štete ako u vrijeme odnosa maštate o nekom drugom da bi „unaprijedili“ iskustvo, pogotovo ako ste umorni ili pod stresom na poslu. Pazite samo da ne izgovorite krivo ime.

24. Samo mena stalna jest – prilagodite se

Ne odustajte od seksa. Što ste stariji, to je samo veći izazov da održite želju i uzbuđenje, veća je potreba da se prilagođavate, produžite predigru ili ubrzate put do kraja.

Izvor: 24sata.hr

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top