5 grešaka koje žene rade kad kupuju cipele s visokim petama

adult-1846436_1280
pixabay.com

Lepota i zdravlje

5 grešaka koje žene rade kad kupuju cipele s visokim petama

Nove cipele s viskom petom nažuljale su te čim si ih prvi dan obula? Možda za vreme kupovine nisi pazila na ovih pet tačaka
Visoke pete čine nas još atraktivnijima, seksepilnijima, privlačnijima… Međutim, ponekad ih nije lako nositi –posebno na duže vreme. Ali, ako ćeš se držati nekih jednostavnih pravila, verovatnost da ćeš pronaći udoban par za sebe puno je veća – stoga pripazi na ovih pet čestih grešaka pri kupovini cipela s visokom petom.
1. Kupuješ cipele s visokom petom ujutro
Cipele s visokim petama najbolje je kupovati krajem dana. Onda su stopala često već lagano natekla od celodnevnog hodanja. Ako te na kraju dana cipele neće žuljati, veće su šanse da te neće žuljati ni na kasnonoćnom tulumu.

2. Ne obraćaš pažnju na materijal
Cipele od prave kože imaju prednost – jer se prilagođavaju obliku stopala za vreme kretanja te po toplini i vlažnosti. Cipele od jeftine veštačke kože i polietilena „ne predaju i prilagođavaju“ se tako lako pa često pritišću i neudobne su. Ako baš neko ne želi cipele od prave kože, treba paziti na to da su cipele napravljene od visokovredne veštačke kože.

3. Ne trčiš i skačeš u cipelama u trgovini
Možda zvuči glupo, ali zaista je korisno pri isprobavanju cipela malo trčati i skakati u njima. Tako ćeš videti skidaju li se sa stopala ili te pak stežu.

4. Ne obuješ i skineš cipele barem pet puta
I ovo možda zvuči čudno i naporno, ali je takođe vrlo korisno. Tek višekratnim navlačenjem cipela pokazat će se mesta koja će kasnije žuljati.

5. Ne pitaš prodavačicu za savet
Samo ti prodavačica može reći je li materijal kasnije „podatan“ ili nije. To ti može biti itekako od pomoći, pa se nemoj ustručavati pitati!

Izvor: miss7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top