Uz kakve će potpetice tvoja G*ZA izgledati NAJBOLJE? Odaćemo ti TAJNU!

gran-canaria-2897237_1280
pixabay.com

Lepota i zdravlje

Uz kakve će potpetice tvoja G*ZA izgledati NAJBOLJE? Odaćemo ti TAJNU!

Jednostavno je, a vi probajte!

Sigurno ti nije nikakva novost činjenica da i guza jednostavno izgleda odlično nosiš li štikle i da sigurno imaš onaj par u ormaru koji iz tog razloga uvek biraš u kombinaciji s uskim haljinama i suknjama.

No, to ne znači da ako želiš savršeno zaobljenu zadnjicu po ceo dan treba da „paradiraš“ u štiklama. Naime, svaki tip obuće različito deluje na izgled tvoje pozadine, a vrtoglavo visoke potpetice sasvim sigurno nisu jedina opcija. Ok, i neke vežbe za guzu bi isto mogla uzeti u obzir…

Starke

Ako se kao i većina devojaka retko izuvaš iz patika, odmah ćemo ti reći kako ti zbog njih guza izgleda veće, ali ne na onaj dobar način. Znamo da se patika nikad nećeš odreći, ali imaj na umu da su upravo one glavni krivac za spljoštenu pozadinu.

Baletanke i druga ravna obuća

Ni druga ravna obuća neće učiniti tvoju guzu puno boljom. Ista priča kao i kod starki, guza izgleda veće, ali i ravnije, kao i spuštenije.

Blok pete i potpetice do 5 centimetara

Ove cipele bi mogle biti udobnije i od nekih patika koje imaš u ormaru. Kod blok peta i drugih potpetica visine do 5 centimetara, težina tela ravnomerno je raspoređena pa će tvoja guza biti blago podignuta i čvršća.

Potpetice od 5 do 10 centimetara

Da, imamo pobednika! Zbog njih guza izgleda „kao s reklame“, podignuta je i zaobljena, a i noge izgledaju puno duže. Pozitivno utiču i na samopouzdanje pa se zbog toga u njima uvek osećaš lepše, bolje, zavodljivije… Ipak, imaj na umu da dugotrajno nošenje štikli može uzrokovati slabljenje mišića, iskrivljenje noge i lošu ravnotežu tela.

Vrtoglavo visoke potpetice (više od 10 centimetara)

Ako misliš da tvoja guza u ovom modelu cipela izgleda još bolje, moramo te razočarati… Zato što u jako visokim potpeticama praktično stojimo na vrhovima prstiju (zbog čega te leđa ubijaju) guza izgleda manje i izbočenije. Nismo sigurni je li to recept za uspeh?

Izvor: Srbija danas

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top