Zašto se žene lepe na nedostižne muškarce?

sexo_mantenimiento1

Ljubav i seks

Zašto se žene lepe na nedostižne muškarce?

Žene privlače muškarci koji su nedostižni ili koje je teško osvojiti, a što se više pita da li je voli, žena se sve više zaljubljuje u njega – rezultati su nedavnih istraživanja.

U studiji, koju su sproveli naučnici sa Univerziteta Harvard, učestvovalo je četrdesetsedam devojaka koje imaju profile na društvenoj mreži “Fejsbuk” i na njima sve informacija o tome šta vole a šta ne.Svakoj devojci je rečeno da su četiri dečka pogledala njihove profile, kao i profile ostalih devojaka. Jednoj grupi devojaka rečeno je da su momci ocenili njihove profile najprivlačnijima, drugoj grupi je rečeno da su ocenjene prosečno, a treća grupa devojaka je namerno dobila maglovit odgovor o interesovanju momaka za njih.

Prva grupa devojaka, koje su ocenjene kao atraktivne pokazale su veće interesovanje za muškrace od onih koje su ocenjene prosečno.

Ali treća grupa devojaka, koje su dobile zamagljene odgovore sa skrivenim namerama, pokazale su najveće interesovanje za muškarce.

– Kada se ljudi tek upoznaju, savet da treba glumiti nedostižnost i ne otkriti namere, može da bude od presudnog značaja. Ne otkriti odmah osećanja koja imamo za osobu, može da poveća njeno interesovanje za nas – napominje dr Danijel Gilbert, koji je predvodio istraživanje.

blic.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top