Ovim kalkulatorom birate pol deteta – pravo vreme začeća

c8fb9e46bdb6062a7109

Kuća i porodica

Ovim kalkulatorom birate pol deteta – pravo vreme začeća

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator baziran na staroj kineskoj metodi…

Nema veće znatiželje kod budućih roditelja od toga hoće li njihovo dete biti curica ili dečko. Ako je verovati staroj kineskoj metodi, pol deteta moguće je odrediti tokom trudnoće i to prema godištu majke i meseca kada je dete začeto.

Ova metoda stara je oko sedam stoleća, a spominje se i u zapisima iz kraljevske grobnice. Stare tablice po kojima se to računa nalaze se u Institutu znanosti u Pekingu.

Da bi znatiželjnim roditeljima život bio lakši i da ne bi morali koristiti tablicu, stručnjaci su napravili vrlo jednostavan online kalkulator, a isprobati ga možete i na portalu BabymedOsim saznanja je li nerođeno dete curica ili dečko, kalkulatorom se može izabrati i pravo vreme za začeće kako bi dete bilo upravo pola kog želite.

foto: babymed.com/screenshot

Pol deteta moguće je predvideti na još neke načine

Prema nekim istraživanjima, moguće je predvideti pol deteta po još nekim stvarima. Jedna od njih je i godišnje doba u kojem je začeto. Prema istraživanju provedenom u Njemačkoj između 1965. i 1970. godine, začeća u rano leto najčešće rezultiraju rođenjem dečaka, a zimi – devojčica. Studijom su obuhvatili 63976 rodilja.

Takođe, postoji verovanje da ako je trudnica pod velikim stresom, veće su šanse da će dobiti sina. Stres podiže nivo hormona stresa – kortizola, kao i testosterone. To pak utiče na određene promene na jajašcu zbog kojih je lakše muškom spermiju prodreti u njega.

24sata.hr

 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top