6 stvari koje ti ginekolog želi reći, ali neće

stomach-2437890_1280
pixabay.com

Lepota i zdravlje

6 stvari koje ti ginekolog želi reći, ali neće

Ginekološki pregled nije najlepše iskustvo u životu žene, no ipak s nekim se stvarima pritom previše opterećujemo. Kojima? Otkrivaju nam ginekolozi

Uvek iste misli kad smo kod ginekologa: zašto nismo piškile kad smo trebale, ovaj sto je tako neudoban i hladno nam je za noge, jesam li se trebala na brzinu obrijati ili… „Vidim mu samo vrh ćele, da mi je znati što mu je u glavi dok je tamo dole?“. Verovatno smo i same svesne da je doktoru to samo posao, ali doza nelagode je neizbežna. No, ako iskreno pitate ginekologe… Evo što su reki te jednom zauvek rešili naše dvojbe i strahove.

1. Ne trebaš se depilirati
Ginekolozima je sasvim svejedno imaš li brazilku ili najbujniji grm, jesi li depilirala noge ili su dlakave. Te su stvari im nevidljive jer su potpuno nebitne za pregled.

2. Ne brini zbog toga kako mirišeš „tamo dole“
Higijena je užasno bitna pa je uvek održavaj, ali napokon, prema jednom iskrenom priznaju njih više zanima kad si zadnji put oprala noge i promenila čarape. Noge su, naime puno bliže njihovu nosu. True story!

3. Ne moraš otkazati pregled ako imaš menstruaciju
Zapravo nema razloga da se pregled ne obavi i tada. Ako tebi samoj to nije nelagodno, zbog doktora ti nikako ne treba biti; koliko se krvi nagledaju npr. na porodu ili pri carskom rezu? Ni jedan doktor neće zbog toga pasti u nesvest. Jedino treba s ginekoligom proveriti može li obaviti papa test ako za vreme uzimanja uzorka imaš menstruaciju. To zavisi o vrsti testa koju koristi.
4. Da, želimo znati sve o tom svrabu
Možda ti je neugodno opisivati kako te i gde tačno svrbi, ali to je vrlo bitan detalj koji može izmeniti tok pregleda te dijagnozu. Iritacija poput svraba je najčešće povezana s gljivičnom infekcijom, ali može biti još štošta, pa i obična iritacija kože. Zato, ako imaš takav problem nemoj se sramiti i uputi se ginekologu i reci mu baš sve.

5. I mi imamo najdražu vrstu kontracepcije
Postoji više vrsta kontraceptivnih sredstava i ne odgovara svakoj ženi isto. Tvoj će te ginekolog sigurno voditi to toga da izabereš onu koja je za tebe najbolja. No, ako se pitaju doktori, većina preferira spiralu zbog visoke učinkovitosti, malog broja komplikacija, a posebno hormonsku spiralu poput Mirene jer smanjuje krvarenja, grčeve, a može čak i prevenirati rak materice.

6. Nijedan detalj tvog seksualnog života nam nije previše
Koliko si partnera imala, kakav seksualan život imaš i šta preferiraš u seksu puno će pomoći u shvatanju tvoga tela pa i potencijalnog problema kojeg imaš. Realno, oni su videli SVE, više nego što možeš zamisliti, tako da tvoja priča sigurno nije toliko skandalozna. Uvek budi otvorena, neće te osuđivati.

Izvor: Miss7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

To Top