Zlatno pravilo za zdravu i bujnu kosu jeste redovno šišanje krajeva. Ali, najbolje bi bilo da posetite frizera svakih šest do osam nedelja jer kosi treba otprilike toliko vremena da počne da puca i da se lista na vrhovima, što kosu vizualno čini tanjom i neurednijom. A ukoliko želite da kosi podarite dodatni volumen, napravite jednu od ovih 5 frizura koje će vam to obezbediti:

Kratka kosa

Dužina kose obično je obrnuto proporcionalna njenoj gustini, odnosno što je kosa kraća, to izgleda bujnije. Prema tome, logično je i da će kratka, muška frizura kosi vizualno osigurati najviše volumena koji uvek možete i povećati pametnim oblikovanjem.

Bob

Ako vam kratka kosa ne zvuči kao najbolja ideja, onda možete ošišati i bob. Frizura dužine do brade koja savršeno uokviruje lice, vizualno daje kosi volumen, a čak i kada malo poraste, ramena je guraju gore pa opet izgleda bujnije.

Lob

Lob, odnosno dugački bob koji seže otprilike do ramena, takođe će kosu vizualno učiniti bujnijom. Važno je samo da su vrhovi ravni, a ova frizura donosi najbolje – dužinu, bez dodatne težine te gustinu, bez preteranog skraćivanja kose.

Stepenasto šišanje

Ako ne želite da žrtvujete dužinu, a volele bi da imate gušću kosu, idealno rešenje za vas je stepenasto ošišana kosa. Tako možete nastaviti da je puštate da raste (naravno, uz redovne posete frizeru) i da imate lepu, dugačku i bujnu kosu na kojoj će vam zavideti baš svi.

Polu-podignuto

Tragate li za trenutnim rešenjem, onda jednostavno zavežite gornji deo kose u visoki konjski rep. I ne bojte se, nećete izgledati demode jer ova frizura iz devedesetih poslednjih godina ponovno je u modi.

Izvor: index.hr