Iz iskustva majke petoro mališana: Po čemu je trudnoća kada nosite dečaka drugačija?

pregnant-775036_1280
pixabay.com

Kuća i porodica

Iz iskustva majke petoro mališana: Po čemu je trudnoća kada nosite dečaka drugačija?

„Kada rodite petoro dece slobodno možete smatrati sebe ekspertom za trudnoće“. Mama četiri devojčice i jednog dečaka otkriva osnovne razlike u trudnoćama u odnosu na pol bebe…

Iako su trudnoće generalno slične nezavisno od pola deteta, postoje i neke razlike zbog kojih će vam se, kada nosite dečaka učiniti da se osećate kao da ste prvi put majka.

1. Bićete gladni non stop
Ne pričamo o dodatnih par zalogaja. Pričamo o tinejdžerskoj, životinjskoj gladi gde ćete pojesti pljeskavicu i imati osećaj da ste tek nešto gricnuli. U jednom momentu će vam se učiniti da jedete više i od vašeg muža i to će verovatno biti istina.

2. Bićete umorniji
Tokom svake trudnoće ste umorni i to je najnormalnija stvar. To je vrsta umora kada na kraju dana nemate snage da se odvučete u krevet.

Međutim kada nosite dečaka količina umora se višestruko poveća. Više puta se dogodilo da me muž odnese u krevet jer sam zaspala na kauču. Zbog mog nezasitog apetita i ludačke iscrpljenosti imala sam osećaj da maleni dečak u mom stomaku isisava život iz mene.

3. Nećete povraćati
Tokom svake trudnoće sa devojčicama povraćala sam od trenutka kada otvorim oči. Međutim sa dečakom sam imala drugačije iskustvo. Imala sam mučnine ali sam bila pošteđena obitavanja u kupatilu.

4. Beba je dosta aktivnija
Dečak se neprestano pomera, bilo da je noć ili dan.

Volim da osetim pokrete svog dečačića u mom stomaku ali tek sada mogu da vidim razliku u odnosu na devojčice. Njihovi pokreti su takođe snažni ali povremeni, dok je dečak neumoran.

Naravno, postoji mnoštvo stvari koje se ni najmanje ne razlikuju. Leđa vas bole isto, plačete i dalje oko najglupljih stvari i sve vam smeta, ali što je najvažnije uvek jedva čekate da vidite bebu, kog god da je pola.

Izvor: Yumama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top