Muževi ženama izazivaju veći stres nego deca?

stres
pixabay.com

Kuća i porodica

Muževi ženama izazivaju veći stres nego deca?

Nakon godina i godina beskrajnih šala o muškarcima, nauka je napokon potvrdila ono što mame govore celo vreme: muževi stvaraju dva puta veći stres kod žena nego njihova deca

Gotovo svaka mama koja ima partnera šali se kako joj njen dečko ili suprug ponekad dođe kao još jedno dete. Partneri možda ne zahtevaju istu brigu kao naši mališani, ali svakako ponekad doprinose stresu kod žena.

Znate li da mame provedu trećinu života brinući o deci i domaćinstvu?

Muževi – najveći uzročnici stresa?
U istraživanju koje je proveo američki portal Today, 7000 mama odgovaralo je na pitanja o stresu. Rezultati gotovo da nisu iznenadili nijednu majku na svetu: Today je saznao kako je velika većina žena ocenila svoj stres sa 8.5 od mogućih 10, a 46 posto žena izjavilo je kako im njihovi muški partneri priušte više stresa nego deca.

Čak 75 posto žena reklo je kako se osećaju kao da se svi domaćinski i roditeljski poslovi tiču samo njih jer se u suprotnom neće obaviti kako treba ili uopšte. Jedna od pet mama rekla je kako su muževi najveći uzročnici stresa jer jednostavno ne pomažu dovoljno u svakodnevnom životu.
Postoji mnogo muškaraca koji bi trebali postati ravnopravni partneri u domaćinstvu
Naravno, nisu svi partneri ‘divovske bebe’ koje ne rade ništa nego otežavaju život svojih partnerki, ali očito postoji mnogo njih koji trebaju postati ravnopravni partneri u domaćinstvu, bez konstantnog pitanja, zanovetanja, prigovaranja i jadikovanja.

Mame već ionako imaju puno posla da bi osećale dodatni stres radi odraslog čoveka koji može i zna bolje. I zbog toga, svim tatama koji čitaju ovo: Molimo vas, nemojte biti taj čovek.

Izvor: Klokanica

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top