12 najčešćih i najgorih ženskih grešaka u oblačenju

1

Moda

12 najčešćih i najgorih ženskih grešaka u oblačenju

Kada je u pitanju modni stil, ne postoji ispravno i pogrešno. Možete se opredeliti da izgledate klasično, pank, moderno, kežual. Jedino što je veliko NE i što sebi ne smete dozvoliti, jeste da izgledate jeftino, a to nema nikakve veze sa cenom vaše garderobe. Često su sitnice te koje vas dele od toga da postanete prava modna ikona. Mi smo napravili listu stvari na koje bi trebalo da pazite.

1. Previše sjaja

Previše sjaja

Foto: brightside.me
Po pravilu, nošenje cirkona zahteva određenu priliku. Nošenje cirkona i bižuterije uz svakodnevnu i sportsku odeću učiniće da svakom modnom poznavaocu padne mrak na oči. Zasenite svojom ličnošću, a ne odećom.

2. Imitacije brendova

Imitacije brendova

Foto: brightside.me
Proizvođači mogu da ih zovu replikama, ali to ih ne čini originalom. Ovi proizvodi su lošeg kvaliteta i nemaju nikakve veze sa svetski poznatim modnim dizajnerima. Šta da radite: Dobro urađen predmet iz nebrendiranih radnji omogućiće vam da se obučete u svom stilu, a da ne morate da prodate bubreg.

3. Sudar printova

Sudar printova

Foto: brightside.me
Tufne + pruge = jedna od mnogih nesrećnih kombinacija.Cveće, geometrijski oblici i drugi printovi koji zapadaju za oko moraju se nositi sami. Dobitna kombinacija: printirane stvari nosite uz nešto slične boje ili jednobojno.

4. Bele salonke

Bele salonke

Foto: brightside.me
Reći ćemo vam malu tajnu: postoji diskriminacija boja. Bele cipele, osim patika, pale su u nemilost. Čak i mlade sada nose cipele u drugim bojama. Najbolji izbor za svaku priliku jesu cipele u boji kože. One će se uklopiti uz odeću svih boja i podići vaš izgled na potpuno novi nivo elegancije.

5. Kupite veliko ili nemojte kupiti uopšte

Kupite veliko ili nemojte kupiti uopšte

Foto: brightside.me
Neke stvari moraju biti skupe i nemaju jeftiniju verziju. Ovo najčešće zavisi od tkanine. Ako ne možete priuštiti kvalitetan odevni predmet, bolje je da ga ne kupujete uopšte. Čipka, na primer. Jeftina čipka će brzo pokazati znake nošenja, iscepati se ili pohabati. Ne možete bez čipke? Manje je više. Neka bude dodatak vašoj garderobi u vidu malih detalja ili aksesoara.

6. Čudne boje

Čudne boje

Foto: brightside.me
Blistave neonske boje odlične su za diskoteku ili maskenbal, ali svaki pokušaj da ih ubacite u vašu odevnu kombinaciju, unapred je osuđen na propast. Šta je alternativa? Klasika, naravno. Ako nema pomoći vašoj sklonosti ka jarkim stvarima, barem pokušajte da umanjite intenzitet boja vaše garderobe.

7. Nošenje nakita od plemenitih metala

Nošenje nakita od plemenitih metala

Foto: brightside.me
Da budemo precizni, nošenje ovog nakita ne narušava vaš izgled samo po sebi, već njegova količina i okolnosti u kojima ga nosite, naročito kada ga nosite zajedno sa bižuterijom. Za svakodnevni izgled manje je više, opet ponavljamo. Uvek dajte prednost lepim, diskretnim minđušama u odnosu na ogromnu zlatnu ogrlicu.

8. Neudobne cipele

Neudobne cipele

Foto: brightside.me
U štiklama ćete izgledati zaista lepo i ženstveno, ali samo ako neudobnost nije cena njihovog nošenja. Nema potrebe da ih nosite kada idete u prodavnicu ili šetate psa. Prihvatite jednostavnost. Širom sveta je sve popularnije nošenje jednostavne i udobne odeće, pa zato slobodno navucite patike.

9. Ignorišete sopstvenu veličinu

Ignorišete sopstvenu veličinu

Foto: brightside.me
Postoje i druge veličine osim veličine S. Oblik i veličina tela se menjaju vremenom i to je u redu. Ono što nije u redu jeste nošenje odeće koja ne laska vašoj figuri. Ovo se odnosi i na preveliku i na preusku odeću. Sigurno ne želite da izgledate kao vreća ili kobasic u mreži.

10. Prastari modni trendovi

Prastari modni trendovi

Foto: brightside.me
Prema modnim trendovima se odnosite kao prema „kombinacijama“, a ne dugoročnim vezama. Kada se završi sezona, rešite ih se. U suprotnom, možete ostaviti utisak da kupujete odeću samo na plavi Mesec. Kako da uvek budete u trendu? Ako ne možete da priuštite da stalno kupujete ono što je u tom trenutku moderno, držite se klasičnih komada i boja. Vreme će uvek raditi u vašu korist.

11. Greške sa unihopkama

Greške sa unihopkama

Foto: brightside.me
Previše sjajne unihopke, unihopke koje se vide ispod pantalona, pokazivanje šavova – uništiće sav trud koji ste uložili da biste izgledali besprekorno. Šta da radite? Izaberite nevidljive, mat unihopke bez šavova i moći ćete da ih nosite uz svaku kombinaciju.
Image source: brightside.me
Izvor: Fokuzz

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Moda

To Top