12 strogih pravila kraljevske porodice za podizanje uspešne dece koje svi treba da pratimo

4
brightside.me

Kuća i porodica

12 strogih pravila kraljevske porodice za podizanje uspešne dece koje svi treba da pratimo

Ako je sudeći po bajkama ili časovima istorije, kraljevska deca spavaju na svilenim jastucima, jedu iz zlatnih tanjira i ceo dan se zabavljaju. Ipak, ima li istine u tome? Mi smo odlučili da proverimo kako odrastaju najpoznatiji princ i princeza na svetu – Džordž i Šarlot, deca vojvode i vojvotkinje od Kembridža. Možete li da zamislite da oni čak moraju da sami čiste svoje sobe?

1. Titula nije razlog da vodite dokon život

Titula nije razlog da vodite dokon život

Foto: brightside.me
U porodici vojvode i vojvotkinje od Kembridža, samo im jedna dadilja pomaže sa decom. Sve dužnosti koje se tiču hranjenja, kupanja i šetnji sa decom obavljaju roditelji. Štaviše, Vilijam radi kao pilot helikoptera u hitnim medicinskim slučajevima i deca su svesna toga.

2. Poštovanje rada drugih ljudi

Poštovanje rada drugih ljudi

Foto: brightside.me
Praunučići kraljice Elizabete još su u ranom dobu naučili da treba ceniti svaki rad, bilo da je u pitanju njihova majka koja sprema ručak ili sobarica koja čisti kuću. Zbog toga Džordž i Šarlot ne biraju hranu i moraju da pokupe svoju razbacanu odeću.

3. Porodica je najvažniji prioritet u životu

Porodica je najvažniji prioritet u životu

Foto: brightside.me
Već sad, 4-godišnji Džordž brine o svojoj sestri i vojvotkinja kaže da postaju najbolji prijatelji. Iako su mali, oni već znaju istoriju svoje porodice i često posećuju grob svoje bake, princeze Dajane. Kejt i Vilijam se trude da provode što više vremena sa svojom decom. Džordž, na primer, uživa u ćaskanju sa tatom, dok Šarlot voli da kuva sa mamom. Za vreme večere, deca sede zajedno sa odraslima, uprkos pređašnjoj tradiciji.

4. Svako ima prava da iskaže svoje misli i osećanja slobodno

Svako ima prava da iskaže svoje misli i osećanja slobodno

Foto: brightside.me
Uprkos tradiciji podizanja „zatvorenih“ ljudi u kraljevskoj porodici, Kejt i Vilijam aktivno razvijaju emotivnu inteligenciju kod dece. „Kada vidim decu kako komuniciraju sa ostalom decom u školi, znam da živimo u potpuno drugačijim vremenima. Zamenile su nas generacije koje se ne boje da kažu šta ih muči“, kaže princ Vilijam.

5. Obrazovanje je na prvom mestu

Obrazovanje je na prvom mestu

Foto: brightside.me
Čitanje knjiga je omiljena aktivnost princa Džordža i princeze Šarlot. Kejt često vodi decu na izložbe i u muzeje. Njihov omiljeni muzej jeste Muzej prirodne istorije u Londonu. „Deca obožavaju da dolaze ovde i verujte mi, to nije samo zbog dinosaurusa“, kaže vojvotkinja.

6. Važno je voleti sport

Važno je voleti sport

Foto: brightside.me
Vojvoda i Vojvotkinja su poznati kao obožavatelji sporta. Kejt voli hokej na travi, a Vilijam igra fudbal, košarku i polo. Prind Džordž i princeza Šarlot ne pokazuju još uvek neko posebno interesovanje za sport, ali su roditelji sigurni da će deca krenuti njihovim stopama u budućnosti.

7. Svako mora da ima dobre manire i poštuje bonton bez obzira na godine

Svako mora da ima dobre manire i poštuje bonton bez obzira na godine

Foto: brightside.me
Deca su svesna da će skloniti sa javnih događaja i mesta ako se ponašaju loše i hirovito. Postoje striktna pravila ponašanja čak i za kraljevsku decu. AKo su princ i princeza nevaljali, ostaće kod kuće za vreme zvaničnih prilika.

8. Mogu se opustiti kod kuće

Mogu se opustiti kod kuće

Foto: brightside.me
„Još uvek nisu lomili kosti, ali se trude da to urade. Džordž juri po kući, gura stvari i skače. Molim vas, recite mi da nakon nekog vremena stvari postaju lakše“, šali se Vilijam.

9. Fizičko kažnjavanje je potpuno isključeno

Fizičko kažnjavanje je potpuno isključeno

Foto: brightside.me
Koliko god se deca loše ponašala, vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ne pribegavaju fizičkim kaznama. Roditelji imaju sopstvene metode kojima utiču na decu. Ako Džordž besni, njegova majka pokušava da mu odvrati pažnju, na primer, glasnim pevanjem. Ponekad, legne na pod i počne ona da urla. Ovaj trik zapravo funkcioniše i deca se brzo smire.

10. Tableti i kompjuteri su igračke za odrasle

Tableti i kompjuteri su igračke za odrasle

Foto: brightside.me
Džordž i Šarlot provode mnogo vremena napolju vozeći bicikle i skačući po baricama. Strogo im je zabranjeno korišćenje elektronskih uređaja. Kejt i Vilijam smatraju da su ove sprave namenjene starijima, dok će lopte, preskakanje konopca i igranje napolju najbolje pomoći u razvijanju njihove mašte i inteligencije.

11. Crtani filmovi su dozvoljeni

Crtani filmovi su dozvoljeni

Foto: brightside.me
Gledanje crtanih filmova je dozvoljeno u porodici. Međutim, postoji određeno vreme za to. Kraljevska deca imaju omiljene crtaće: Šarlot voli Pepu prase, a Džordž obožava vatrogasca Sema.

12. Razumno trošenje kao način života

Razumno trošenje kao način života

Foto: brightside.me
Kejt i Vilijam se zalažu za razumno trošenje. To je prvenstveno izraženo u odbijanju kupovine novih modnih komada. Često se Džordž i Šarlot mogu videti u odeći svojih roditelja ili čak odeći iz detinjstva njihovog ujaka Harija. AKo je potrebno kupiti nešto novo, vojvotkinja kupuje odeću ekonomičnih brendova, ignorišući luksuzne modele.
Image source: brightside.me

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top