Jedan detalj na slici je SVIMA zapao za oko: Kako je Kejt Midlton uspela za SAMO 7 NEDELJA ono što mnoge žene pokušavaju GODINAMA?

1
Instagram printscreen

Poznati

Jedan detalj na slici je SVIMA zapao za oko: Kako je Kejt Midlton uspela za SAMO 7 NEDELJA ono što mnoge žene pokušavaju GODINAMA?

Pre sedam nedelja je Kejt Midlton rodila treće dete, malog princa Luisa Artura Čarlsa, a vojvotkinja od Kembridža već izgleda kao ona stara. Da li je to uopšte moguće i kako?

To je pokazala prilikom porodične šetnje u Glosterširu.

Tom prilikom Kejt je nosila uzanu haljinu koja je naglasila njen tanan struk. Pre tri nedelje imali smo prilike da je vidimo na venčanju Megan Markl i princa Harija i nakon upoređivanja slika, može se zaključiti samo da je Kejt i u te tri nedelje uspela da dodatno i vidno skine kilograme. Setimo se i da se pojavila u javnosti svega par dana nakon porođaja i da je već tada blistala, čime je izazvala mnogo kontroverzi.

A da li je moguće da se žena nakon porođaja tako brzo vrati na staro? Babica Lora Spajser iz Ženske zdravstvene klinike u Londonu kaže za „Dejli Mejl“ da je u pojedinim slučajevima to moguće, a da je obično „krivac“ kombinacija dobrih gena i zdravog i aktivnog načina života koji je žena vodila pre trudnoće.

– Da, ima žena koje se lako vraćaju u formu. Ako ste uvek bili fit i imali zdravu trudnoću, moguće je da ćete se lako vratiti u stanje tela pre trudnoće. Dosta toga zavisi i od genetike, pa ako se i vaša mama brzo oporavila posle porođaja, velike su šanse da ćete to moći i vi – napominje Lora Spajser.

Ipak, čak i Lora kaže da je gotovo neverovatno da se Kejt tako brzo vratila na staru figuru s obzirom na to da je rodila treće dete.

– Sasvim je uobičajeno da prosečnoj ženi treba oko godinu dana da skine višak kilograma. I ne samo to, telo većine žena biće zauvek promenjeno posle trudnoće. Recimo, imaće veći grudni koš i veće grudi. Obično je posle svake nove trudnoće ženama sve teže da skinu višak – kaže Lora, dodajući i da je neverovatno to da su se pre nekoliko stotina godina sve telesne karakteristike trudnice i mame, poput viška kilograma, većih grudi i slično, smatrale još atrkaktivnijima jer signalizuju plodnost žene.

I, kako je onda Kejt pošlo za rukom da skine višak posle trećeg porođaja u tako rekordnom roku?

Lora Spajser ima samo jedno objašnjenje:

– Verovatno je pazila šta jede od smaog trenutka porođaja, što može da bude dosta teško u prvih par nedelja. Treba se suzdržavati od namirnica za kojima vam organizam žudi, a još je teže ukoliko dojite jer tada morate da unosite još više kalorija. Međutim, ako visokokalorične namirnice menjate za balansiranu i zdravu ishranu, moguće je smršati brže. U svakom slučaju, preterana restrikcija unosa hrane se nikako ne preporučuje u ovom osetljivom periodu. Isto važi i za vežbanje. U ovom periodu najvažnije je dojenje i zbližavanje sa novorođenčetom – zaključuje ova babica, dodajući na kraju i da ne treba smetnuti s uma i da mnoge porodilje nose steznike i „Spenks“ kako bi izravnale stomak, čime se odaje iluzija još većeg gubitka kilograma.

Izvor: dailymail.co.uk

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top