ŽIVOT U PAKLU: Devojčica (14) zaspi i do 10 puta dnevno, a svaki put kada se nasmeje rizikuje da ostane PARALIZOVANA (VIDEO)

printscreen/instangram

Lifestyle

ŽIVOT U PAKLU: Devojčica (14) zaspi i do 10 puta dnevno, a svaki put kada se nasmeje rizikuje da ostane PARALIZOVANA (VIDEO)

Svoju priču je podelila kako bi širila svest o tom retkom poremećaju koji zahvata 0,02 posto stanovništva

Učenica iz Velike Britanije otkrila je da nasumično padne u san i do deset puta dnevno, čak i za vreme hokejaških mečeva (kad je prijatelji odvedu iza gola na sigurno), zbog retkog poremećaja spavanja s kojim se bori.

Niikol Hrist “prespavala je osnovnu školu” nakon što joj je dijagnostikovana narkolepsijakad je imala samo šest godina, zbog čega 14-godišnjakinja danas stalno mora da bude pod nadzorom, čak i pod tušem.

Još jedna nuspojava tog retkog poremećaja je katapleksija, epizodični gubitak mišićne funkcije, što znači da Nikol može da ostane nakratko paralizovana svaki put kad se nasmeje ili uplaši.

Nikol uprkos narkolepsiji s katapleksijom pokušava da živi punim plućima.

Dizajnirala je čak i “naslon za glavu” koji pomaže ljudima sa sličnim poremećajem prilikom napada, a svoju priču podelila je kako bi širila svest o tom retkom poremećaju koji zahvata 0,02 posto stanovništva.

Izvor: Espreso.rs

loading...
Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top