Najveća ljubav jugoslovenskog filma: Kako su se voleli Milena Dravić i Dragan Nikolić?

Instagram/Printscreen

Poznati

Najveća ljubav jugoslovenskog filma: Kako su se voleli Milena Dravić i Dragan Nikolić?

Postoje bračne ljubavi koje su vanvremenske i koje služe za primer svima, ljubavi koje su dokaz rečenice koju svi izgovaraju pri stupanju u brak, ljubavi za ceo život. Milena Dravić i Dragan Nikolić su imali takvu ljubav. Venčali su se poslednjih dana decembra 1971. godine, ali, nažalost, posle 45 godina braka rastavila ih je Gagina smrt. Međutim, samo fizički, jer takve ljubavi su večne, ne završavaju se nikad.

Pokojni Dragan Nikolić i Milena Dravić bili su jedan od najlepših parova na glumačkoj sceni. Jugoslavija je tada bila ponosna na to što su se voleli jako i tako lepo, a sve je počelo sasvim jednostavno, mnogi bi rekli sudbinski. U vreme kada su se sreli, ona je već bila glumačka zvezda, a on je tek počinjao karijeru.

Milenu i Dragana spojio je film. Upoznali su se na snimanju „Horoskopa“, 1969. godine, a dve godine kasnije, tokom snimanja filma „Kako su se volele dve budale“, 1972. su se i venčali. Brak koji traje više od 40 godina zaključen je na neobičan način.

Foto: Instagram

„Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića „Kako su se volele dve budale“. U pauzi za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo“, prisećala se Milena. Njihova kuma bila je njihova prijateljica, glumica Seka Sabljić.

„Na putu do Opštine pridružila nam se Seka. Ona i Dragan su bili dobri prijatelji, družili su se još na FDU, gde su bili klasići. Kad smo zvanično postali bračni par, otišli smo na ručak. Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo. Zanimljivo je da nemamo nijednu fotografiju sa venčanja, niko nas nije fotografisao“, izjavila je Milena Dravić u jednoj emisiji.

Nikolić, koji je tri godine mlađi od nje, postao je popularan tek dve godine kasnije, sa jugoslovenskom hit serijom „Otpisani“.

Da su stvoreni jedno za drugo, odmah se videlo u šou-programu „Obraz uz obraz“, kojim su sedamdesetih osvojili srca svih nas.

„Kad sam joj prišao, imao sam utisak da je devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću“, govorio je pokojni Dragan Nikolić.

Foto: Instagram

U retkim prilikama kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška, ali i najstroži kritičar.

„Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se prekine nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi“, rekao je jednom prilikom Dragan.

Foto: Instagram

Njih dvoje su veoma uspešno štitili svoju privatnost iako oboje spadaju među najveće glumačke zvezde.

Čini se da su godinama stekli naviku da zaštite svoj privatni život. Gaga Nikolić, koji je, a kako drugačije nego duhovit, jednom prokomentarisao govorkanja o njihovom braku, rekavši da je jedno vreme poznanike na ulici umesto sa „dobar dan“ pozdravljao rečima „još smo zajedno“. To „još smo zajedno“ Milene i Dragana trajalo je gotovo pola veka.

Izvor: blic.rs

loading...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top