PONOSAN MUŽ: Zašto sam s godinama uz svoju ženu sve sretniji

pixabay.com

Ljubav i seks

PONOSAN MUŽ: Zašto sam s godinama uz svoju ženu sve sretniji

Postoji nešto utešno u činjenici da svoj život provodim rame uz rame sa ženom na kojoj nikada nisam poželeo išta promeniti. Zapravo, to nije toliko uteha koliko osećaj da imam ispunjenu dušu, da u mojim prsima stanuje bogatstvo koje se ne može meriti s nikakvim Forbesovim listama.

Svi mi u životu želimo i sreću i zdravlje i novac. Ali ja bih radije prao vetrobrane na semaforima nego živeo s prazninom u duši koju novac nikada neće imati snage ispuniti.

Svi se mi s godinama razvijamo, rastemo, učimo, skupljamo iskustva na temelju kojih postajemo ili mudriji (jer smo ta iskustva znali iskoristiti) ili smo i dalje bedasti samo imamo puno ožiljaka.

A s nama, odnosno barem je tako u mojem slučaju, menja se, između ostalog, i poimanje lepote. Jer lepota u svojem punom i pravom smislu je takođe deo nektara sreće koji drži moju dušu ispunjenom.

I zato je lepota moje žene – taj predivan spoj svega što je ona nekad bila, što je danas i što će tek biti – nešto što se u mojoj glavi, duši i srcu svakim danom nadograđuje nekim novim detaljem koji sam primetio, nekim novim malim dodirom koji sam osetio, njenim pramenom koji mi je pao na čelo dok sniva u mom naručju, njenim ponosom u očima dok posmatra kako se naši sinovi smiju, preslikom njenog ruža na mojem obrazu jer sam dobio poljubac ujutro dok sam spavao.

Ono što pokušavam izreći, uobličiti u reči koje bi trebale zvučati smisleno, deo je mene kao muškarca koji lepotu svoje žene vidi kao sve ono predivno što je ona pored mene stvorila, gradila, i negovala u našem životu. Njena istinska i prava lepota koja me očarava i privlači puno više od one fizičke, izvire iz nekih njenih osobina koje je meni čine jedinstvenom.

ZRELOST
Zrelost je pojam koji meni predstavlja celi jedan splet elemenata među kojima su najvažniji iskustvo i mudrost. Nema te šminke, tih umetnih trepavica, krema ili što ti ja još znam čega, koje se mogu meriti sa pojavom žene čiji je um svestan svoje mudrosti i zrelosti. Pogled 20-godišnjakinje i pogled žene u svojim četrdesetim godinama su nešto neuporedivo. Imao sam prilike upoznati žene predivnih crta lica, ali u njihovim očima znao sam prepoznati tugu, nezadovoljstvo, a nekad nije bilo nikog kod kuće. Kombinacija zrelosti i mudrosti donosi ženama posebnu auru. I zato se veselim svim ovim godinama koje ću još provesti sa svojom ženom jer znam da sam u dobrim rukama.

OSEĆAM DA ME POŠTUJE I CENI
Ovde ne mislim da onaj stereotip da sam ja muškarac u kući i njen muž i da je to jedini i dovoljan razlog da me mora poštOvati. Daleko od toga. Ona me poštuje i ceni zato što smatra da sam to zaslužio. Jer ja lično iskreno verujem da kada je u braku neko dominantniji, a često je slučaj da je to muškarac, uvek kod druge osobe postoji neki oblik nezadovoljstva ili neispunjenosti. Osim toga, kada smo ravnopravni, a snažno vezani ljubavlju i međusobnim poštovanjem, zajedno imamo puno više snage i pameti nositi se bilo kakvim problemima koje nam život sprema iza ugla.

ONA ZNA KAKO “NOSITI” SAMOPOUZDANJE
Ona je sigurna u sebe, ona je sigurna u mene, ona je sigurna u nas. Samopouzdanje se ne mjeri samo shvaćanjem da si siguran u to što radiš, znaš ili što želiš. Sampouzdanje u svojoj ženi prepoznajem velikim delom u činjenici da je zbog povjerenja koje ima u mene spremna neke odluke poptuno prepustiti meni. S druge pak strane, ja imam potpuno povjerenje u njenu piramidu prioriteta u životu.

NA NJOJ SE VIDI DA JE SRETNA
To se zapravo i oseća. Moja žena često nije svesna da je posmatram kada negde izađemo, kada se družimo s prijateljima, kada smo među poznatim ili nepoznatim ljudima. Njeno svetlo koje se ne vidi nego samo oseća, odmah se ističe u gomili. Njena sreća je nešto što ima nepresušni izvor energije koji šalje pozitivne valove u svim smerovima.

IMA SVOJE STAVOVE I ZNA KAKO IH ARGUMENTOVATI
Puno sam puta svedočio meni jako zabavnim situacijama kada bi se neki muškarci u društvu upustili u raspravu sa mojom ženom. Sedim za stolom i gledam ju sa smeškom kako polako te naivne muškarce uvlači u raspravu samo zato jer je osetila kako misle da je sama činjenica što su muškarci i da je sam nadmoćan pristup raspravi dovoljan da opravdaju svoje argumente. Najbolje od svega je to što će mi ona uzvratiti pogled i dati mi do znanja da je svesna da me sve to zabavlja i da uživam gledati kako ti muškarci neće ni znati što ih je snašlo. Kada vidim koliko je strastvena oko stavova u koje veruje, u njenom se oku pojavi iskra zbog koje ona cela zablista kao predivna osoba puna života.

Izvor: zdravaisretna

loading...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Ljubav i seks

To Top