Deca nisu ta koja te izluđuju, već si bila luda. Zato ih i imaš: Psiholog na originalan način objasnio kako izgleda roditeljstvo

pixabay.com

Kuća i porodica

Deca nisu ta koja te izluđuju, već si bila luda. Zato ih i imaš: Psiholog na originalan način objasnio kako izgleda roditeljstvo

Mama i blogerka Konstans Hol podelila je sa majkama predivnu lekciju o majčinstvu koju je ona dobila od dečijeg psihologa, a koju će ceniti svaki roditelj.

Popularna blogerka i spisateljica iz Australije, Konstans Hol, nedavno je na svojoj Fejsbuk stranici objavila fotografiju na kojoj je sa svojom decom, a koja je nastala u restoranu.

“Pre nekoliko nedelja dečiji psiholog kojeg dobro poznajem pogledao je u moju dečicu i rekao mi – ti si tako dobra mama”, napisala je Konstans pored fotografije i dodala da se nikad nije osećala kao odlična majka, budući da se stalno borila sa konstantnim haosom, kratkim fitiljem i manjkom strpljenja kada su deca u pitanju.

Međutim, psiholog joj je pojasnio stvari:

“Bebe plaču, to je način na koji one komuniciraju. Mala deca vrište, deca se stalno žale, a tinejdžere sve iritira.

Ali znaš šta Konstans? To je bolje od tišine.

Kuća puna dečje vriske i borbenih tinejdžera i roditelja koji moraju da odgovore na svako pitanje i zahtev je, prema mom mišljenju, “zdrava” kuća.

Više bi me zabrinula tiha, uplašena deca, tinejdžeri koji se ne vraćaju kući i roditelji koji ne komuniciraju.

Deca nisu ta koja te izluđuju, već si bila luda. Zato ih i imaš.”

Nakon ove izjave, Konstans je objasnila da je počela da misli da je dobra mama ponovo. Ona je svoju objavu završila tako što je pozvala roditelje da duboko udahnu i zapamte da dobro rade svoj posao, a oni su joj uzvratili tako što su post lajkovali više od 300 hiljada puta i podelili ga skoro 200 hiljada puta.

Mnogi od njih su u komentarima podelili svoja iskustva, takođe.

“Imam šestoro dece i naša kuća je uvek ispunjena plačom, vikom, napadima besa, hormonima, haosom… Ali mi smo kraljice i odlično nam ide.”

“Za sve nas mame koje očajnički brinemo da smo negde pogrešile – jedan veliki grupni zagrljaj! A sada razdvojite decu da se ne bi poubijala i zapamtite – još malo vremena je ostalo do čaše vina.”

Grupni zagrljaj za sve roditelje koji rade najbolje što mogu!

Izvor: yumama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top