DŽONI DEP NEPREPOZNATLJIV: Pojavile se prve fotografije sa seta holivudskog filma “Minamata” u Beogradu (FOTO)

instagram

Poznati

DŽONI DEP NEPREPOZNATLJIV: Pojavile se prve fotografije sa seta holivudskog filma “Minamata” u Beogradu (FOTO)

Rad na filmu polako se zahuktava, a slavni glumac u našoj prestonici ima poseban tretman

Posle nekoliko dana „uigravanja“, ekipa filma „Minamata“ reditelja Endrua Levitasa, na čelu sa holivudskim glumcem Džonijem Depom (55), u sredu je snimila prve kadrove u Beogradu, u Luci Beograd gde je smešten filmski set.

Na pristaništu, tik uz obalu Dunava, poređano je desetak prikolica koje služe za smeštaj osoblja tokom pauza, ali i kao privremene radne prostorije. Još iz daljine, po obezbeđenju i svuda postavljenim oznakama – „zabranjeno snimanje i fotografisanje“ – jasno je da se unutar velikog hangara nalazi set budućeg holivudskog blokbastera „Minamata“.

Ipak, osim jedne prikolice sa vidljivom oznakom „Šminkernica i frizeraj“, ne postoji nijedan natpis koji sugeriše da se baš ovde snima visokobudžetni film sa jednom od najvećih zvezda današnjice, Džonijem Depom.

Po retkim informacijama koje se pojavljuju u medijima, jasno je da je garantovanje privatnosti glumcima i ekipi jedan od najvažnijih zadataka organizatora. Na prilazu setu parkirano je nekoliko kombija sa zatamnjenim staklima, dok jedan od njih stoji tik uz ulaz u veliki hangar, i verovatno je rezervisan za glavnu zvezdu „Minamate“, američkog glumca, producenta i muzičara.

Dep u filmu igra Vilijama Eugena Smita, slavnog američkog ratnog fotografa, koji je 1972. razotkrio trovanje živom stanovnika japanskog grada Minamate, nastalo ispuštanjem teških metala iz lokalne fabrike.

Kada je počeo sa objavljivanjem foto-eseja, napali su ga službenici pomenute fabrike. Judžin je ostao živ, ali je pretrpeo ozbiljne povrede, pa je njegova supruga, Japanka Ajlin Mioko, nastavila rad umesto njega. Film „Minamata“ zasnovan je na njihovoj knjizi-dnevniku i fotografijama.

Kako se očekuje, ekipa „Minamata“ ostaće u Beogradu sedam nedelja, a posle toga trebalo bi da se presele u Tivat.

 Izvor: NOVOSTI

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top