pixabay.com

Lifestyle

Do mene je…

Ja sam optimista i idealista.

Piše: Jelena Despot

Iako me stvarnost bezbroj puta demantovala, ja zaista verujem u dobro. U ljudima, u prilikama. U samoj sebi. Zaista verujem u onu devizu da se radom i trudom sve može postići. Da je mnogo bitnije da se smeješ. Da veruješ.

U poslednje vreme stvarnost me demantuje više nego ikada. Umorna sam. Ne bori mi se. Ne smeje mi se. Ne veruje mi se.

Ko je kriv?

Ja sam kriva jer sam verovala previše. Ja sam kriva što sam odgojena da verujem u pravdu. Ja sam kriva što ne umem da igram prljavo.

Ja!

Država je odlična, ja sam ta koja ne razumem!

Ja nisam svesna gde živim, a rekoše mi jednom da toga treba biti svestan.

Ja sam naivno očekivala da sam čovek, isto kao i onaj u Americi, Nemačkoj ili Australiji. Ja sam verovalo u pravdu i pravedno, a izgleda da nisam trebala.

Izgleda da u ovoj državi žive neki građani trećeg reda kod kojih pravda postoji samo na papiru. U kojoj se zakoni prave kako bi postojali, a ne kako bi se poštovali.

Ja sam kriva što živim u državi koja me ne razume, a ni ja nju.

Ja sam ta!

Ja sam ta koja veruje da plata nije nagrada, već nešto što si zaradio. Ja sam ta koja veruje da trebaš biti plaćen u skladu sa svojim kvalifikacijama. Ja sam ta koja smatra da ne trebaš raditi poslove za koje nisi kvalifikovan. Ja sam ta koju bi bilo sramota da drugi vuku rukave za mene. Ja sam ta koja misli da godišnji odmori nisu nikakva privilegija, već ono što ti po zakonu pripada. Ja sam ta koja ne razume koncept „koverte“, dok svi drugi sa odobravanjem klimaju glavom.

Ja!

Ja sam ta koja svakim danom može sve manje da gleda nepravdu. Ja sam ta koja misli da se malim koracima dolazi do cilja, a ne sa fakulteta u načelničke kabinete i na pozicije kojima nista dorasli. Ja sam ta koje veruje da se prilike zaslužuju, a ne nasleđuju.

Ja neću tako!

Ja sam ta koja ne gleda dnevnik i ne pali televizor, jer mi je želudac postao preosetljiv na gluposti koje se tamo emituju. Ja sam ta koja ne želi da gleda dnevnik koji se pretvorio u predsednikov vlog.

Ona koja ne može da razume lopovluk.

Ona koja ne može da ne razume kako se lopovi ne boje pravde i kako imaju želudac da tlače ionako životom potlačene.

Ja sam ta koja se smeška, a u sebi kuvam!

Ja sam ta!

I nije do vas. Do mene je.

Ja nisam svesna gde živim i s kim!

Izvor: Lola

Nastavi čitanje
Pročitajte i...
Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top