VREDI PROČITATI: Ovo je 10 stvari koje vam vaša majka nikad nije rekla!

pixabay.com

Kuća i porodica

VREDI PROČITATI: Ovo je 10 stvari koje vam vaša majka nikad nije rekla!

Trudna. Trudna sam, bilo je jasno kao dan. Dve plave linije zurile su u mene s malog testa trudnoće koji sam upravo kupila. Srce mi je lupalo, vrtelo mi se u glavi. Stomak me zaboleo, bila sam nervozna, uzbuđena, uplašena i presretna u isto vreme.

Jedna linija = Nisam trudna
Dve linije = Trudna sam

Da, definitvno sam trudna.

Ovo se stvarno događa! Nakon godinu dana maštanja, priprema… napokon trebam postati majka.

Ovo je 10 stvari koje vam vaša majka nikad nije rekla:

1. Mnogo puta si je rasplakao. Plakala je kad je doznala da je trudna. Plakala je kad te rodila. Plakala je kad te prvi put držala. Plakala je od sreće, kao i od straha. Plakala je od brige. Osećala je tvoju bol i sreću i delila ih s tobom iako to možda nisi shvatao.

2. Želela je poslednji komad kolača. Ali kad je videla kako ga gledaš svojim velikim očima i oblizuješ se, nije mogla jesti. Znala je da će biti puno sretnija ako zadnji komad kolača završi u tvom stomačiću.

3. Bolelo je.. Bolelo je kad si je vukao za kosu, grebao oštrim noktima koje je nemoguće skratiti, bolelo je dok si dojio. Bolelo je kad si se ritao u njenom stomaku, trpila je strašne bolove kad si dolazio na svet.

4. Uvek se bojala. Od prvog trenutka, ona je činila sve što je u njenoj moći da te zaštiti. Ona je postala mama medvedica. Ona je devojčici iz komšiluka htela reći ‘ne’ kad je htela da te malo uzme, jer ni u koga nije bila sigurna. Srce joj je preskakalo s tvojim prvim koracima. Ostala je budna da bi se uverila da si sigurno došao kući, a budila se rano da te isprati u školu.

5. Ona zna da nije savršena. Ona je svoj najveći kritičar. Zna svoje mane, a ponekad sebe mrzi zbog njih. Najstrožija je prema sebi kad si ti u pitanju. Htela je biti savršena majka, ne učiniti ništa pogrešno, ali zbog toga što je samo ljudsko biće, ona je grešila. Verovatno to još sebi pokušava oprostiti. Ona bi najradije vratila vreme i učinila drugačije, zato budi ljubazan prema njoj jer je učinila najbolje što je mogla.

6. Ona te je gledala dok spavaš. Bilo je noći kad se do 3 sata ujutro molila da konačno zaspiš. Nekad je jedva držala oči otvorene dok ti je pevala i preklinjala te da zaspiš. Zatim, kad bi konačno zaspao, ona bi te stavila u krevet i na sekundu bi sav njen umor nestao dok bi te gledala kako spavaš.

7. Nosila te puno duže od devet meseci. Trebao si je i ona je to učinila. Navikla je držati te dok čisti, dok jede, čak i dok spava. Ruke su joj bile umorne, bolela su je leđa, ali ona te je držala jer si hteo biti blizu nje.
Volela te je, ljubila, igrala se s tobom. Osećao si se sigurno u njenom naručju, bio si sretan u njenim rukama. Znao si da si voljen u njenim rukama, pa te je držala i nosila često koliko si hteo.

8. Slomio si joj srce svaki put kad si plakao. Nije bilo tužnijeg zvuka od tvog plača, niti strašnijeg prizora nego kad se suze slevaju niz tvoje lice. Ona je činila sve što je u njenoj moći da zaustavi tvoje suze, a ako ih nije mogla zaustaviti srce joj se kidalo na milion komadića.

9. Tebe je stavljala na prvo mesto. Ona je mogla bez hrane, tuša i sna. Uvek je tvoje potrebe stavljala ispred svojih. Provodila bi celi dan udovoljavajući tvojim potrebama, a na kraju dana nije imala snage za sebe. No, sledeći dan bi se probudila i počela sve ispočetka.

10. Ona bi učinila opet isto. Biti majka je jedan od najtežih poslova koje neko može raditi i nekad će te dovesti do tvojih granica. Ti ćeš plakati, pokušavati, ne uspevati, raditi i učiti. Međutim, osetićeš više radosti nego što misliš da je moguće i osećaj ljubavi veći nego što može stati u tvoje srce. Uprkos svoj boli, tuzi, nespavanju, tvoja majka bi opet učinila sve za tebe.

Dakle, sledeći put kad je vidiš, reci svojoj majci HVALA, daj joj do znanja da je voliš. Ona to nikad ne može čuti previše puta.

Izvor: ekskluziva

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top