Za sve One devojke

pixabay.com

Lifestyle

Za sve One devojke

“Volela bih da me je otac više grlio, a brat bolje čuvao. Volela bih da nisam čula nijednu svađu svojih roditelja, jer su mi polako uništavali ideju o porodici.

Volela bih da nisam gledala oca i brata, kako se ubijaju od posla, da bi imali nešto. Volela bih da brat nije morao da ide po inostranstvu i da radi, da ga vidim samo preko kamere. Volela bih da sam posvetila više pažnje sebi, a ne svojim drugaricama. Volela bih da me je otac više razumeo. Volela bih da sam čitala više nego inače. Volela bih da se nisam zaljubila i da mi nije uzeo srce i slomio ga kao da je ništa. Volela bih da nisam volela za dvoje.

Volela bih da sam imala hrabrosti da živim onako kako sam želela. Volela bih da sam imala hrabrosti.”

Koliko puta su vam ovakve misli prošle kroz glavu? Hmm… pa kad bolje razmislim, svakog dana! Barem tri puta!

Nismo svi jaki. Nisam ni ja bila. Do danas. Od danas, sve se menja.

Verujem da vam prijateljice i prijatelji, roditelji, sestre, braća, uža i šira porodica postavljaju standarde i lepe etikete. Znate sigurno ono, ako hoćeš ovo moraš da imaš odličan uspeh, ako želiš na žurku , moraš… bla, bla, bla.

Eh, tu je i onaj momenat kada shvatite da ste crna ovca u porodici. Bukvalno. Iskreno, ne zna se šta je gore…

Moj slučaj je bio sledeći. Da, moja porodica nije savršena, da, moja porodica nije uspela mene da razume. Ne, ja se ne ljutim na njih, niti želim da se oni osete loše povodom ovoga. Samo, jednostavno, mi nismo uspeli da se sporazumemo.

Najviše na svetu sam mrzela savete, mrzim ih i danas, tvrdoglava sam i kada nešto zacrtam to i uradim, ma koliko to loše bilo. Umela sam da puknem i opsujem pred svima, lupim vratima i odem, umela sam da se svađam i teram inat! Umem i dalje… i dalje sve to radim. Moja porodica to nije mogla da shvati baš najbolje, da sam ja tako gradila sebe.

Verovatno čitate ovo i mislite, još jedna nezadovoljna, razmažena tinejdžerka progovara. E, vidite, vrištaću ako treba, samo da me čuju i druge tinejdžerke! I njihovi roditelji. I svi! Ceo sveta ima da me čuje, jer moj glas je ono što nekome treba.

Vidi.. draga devojčice, otac te voli, mnogo te voli, samo možda ne zna kako to da pokaže. Brat te čuva, a da ti toga nisi ni svesna. Svađe su ono što će ti pomoći da naučiš, da ne praviš iste greške!

Da je sve savršeno, ne bi bilo stvarno.

Tvoj otac i brat rade, rade zbog tebe, teško je, ali budi zahvalna! Možda tvoj brat podsvesno mašta o životu u nekoj drugoj zemlji, pusti ga da leti!

Zahvali se drugaricama, one su još jedna lekcija u životu! Otac se trudi da te razume, potrudi se i ti da razumeš njega. Ti si njegova mala princeza, njegova ćerka.

Čitaj, pomaže!

Da, slomio ti je srce, da to je dokaz da ga imaš! Voli sebe, pre svih drugih! Svađaj se, bori se, lupaj, čupaj, treskaj, plači, psuj, smej se… ali bori se za sebe, gradi se, rasti!

I kada te baš najbolje ne razumeju, stavi im do znanja šta želiš i ne odustaj!

Vidi, imaš hrabrosti da živiš! Znam da imaš, na tebi je kako ćeš!

BUDI ONA KOJA MENJA.

S ljubavlju,

Ona koja menja

Izvor: Lola

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top