SVOJIM STAVOM IZAZVALA TOTALNI RASKOL NA INSTAGRAMU: Ivana Maksimović objavila fotografiju zbog koje je jedni obožavaju, a drugi osuđuju (FOTO)

instagram

Poznati

SVOJIM STAVOM IZAZVALA TOTALNI RASKOL NA INSTAGRAMU: Ivana Maksimović objavila fotografiju zbog koje je jedni obožavaju, a drugi osuđuju (FOTO)

Lepa sportistkinja je samo želela da prenese reči podrške svim jakim i požrtvovanim mamama

Otkako su prošlog novembra srpska strelkinja Ivana Maksimović i košarkaš Danilo Anđušić dobili sina Filipa, ne skrivaju sreću koju im je donelo roditeljstvo.

Fotografije s naslednikom par skoro svakodnevno objavljuje na društvenim mrežama, a Ivana je najnovijom objavom, na kom se vidi njen mezimac kako sisa, želela da skrene pažnju svim majkama o važnosti dojenja.

– Najdragoceniji momenat za mene definitivno predstavlja dojenje. Tih pola sata, samo naših, ne bih menjala ni za šta na svetu. Još kada vidim kako iz dana u dan raste i kako se veličina njegovih krofnica povećava ne mogu da ne budem preponosna na sebe – počela je svoju ispovest sportistkinja.

Ona se potom osvrnula na majke koje su svojevoljno odlučile da od prvog dana svoju decu hrane formulama, iako nemaju ama baš nikakav problem sa laktacijom.

– Nažalost, dosta je žena koje ne žele da doje, a ni ne znaju da propuštaju ono najslađe. Možda te brinu opuštene grudi ili obaveza da po ceo dan budeš vezana za bebu i tako mesecima, ali pozitivna strana dojenja nema cenu. Ovaj post ide kao podrška svim jakim i požrtvovanim mamama i onima koje to žele da budu – napisala je Ivana i dodala:

– Majčino mleko je prirodna prehrana svakog novorodjenčeta. Dojenjem se detetu osigurava ne samo hrana nego i toplina, zaštita. Prirodna prehrana utiče na zdravlje deteta, jer predstavlja optimalnu hranu koja se najbolje vari i utiče na sazrevanje sistema za varenje. Štiti novorodjenče od infekcije i sprečava razvoj alergijskih bolesti. Dete preko mleka dobija antitela majke čime se jača imuni sistem. Dojenjem se izmedju majke i deteta uspostavlja čvrsta emotivna veza – zaključila je.

Međutim, ispostavilo se da je dojenje i dalje jedna veoma kontroverzna tema u našem društvu, pa je Ivana za samo tri sata od objave dobila pregršt komentara, što onih koji je hvale zbog mudrih reči, to onih drugih, napadačkih, po kojima bi svaka žena trebalo da ima pravo na izbor da li će da doji ili ne jer po njima, sisanjem se narušava lepota ženskih grudi.

Šta vi mislite, da li bi svaka majka koja ima mleka trebalo da bude obavezna da doji svoju bebu?

Izvor: Glossy

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top