Govorite sebi OVO barem jednom dnevno – i samo gledajte šta će vam se događati!

pixabay.com

Lifestyle

Govorite sebi OVO barem jednom dnevno – i samo gledajte šta će vam se događati!

Ljudi su znatno sretniji kada o svakom novom danu misle kao o novoj prilici ili kada izvesnu spornu situaciju ne doživljavaju kao problem, već kao izazov.

Volja, trud i rad na sebi su presudni za uživanje i opuštanje u svakom novom danu, bez stresa, nervoze i lošeg raspoloženja.

Instruktorka joge, Jo Beth Richards, veruje da svako može upražnjavati ovu drevnu umno-telesnu disciplinu i da rezultati sigurno neće izostati, s obzirom na to da su relaksacija, samostalni razvoj i tehnike disanja, preduvjeti za smanjivanje napetosti i stresa kojima smo svakodnevno okruženi.

Ovo je pet ključnih afirmacija kojih bi trebalo pridržavati:

1. “Današnji dan je tu s razlogom.”
Koliko često idete negde ili radite nešto potpuno nevoljno? Dan vam prođe u dosadi, besu, plakanju, stresu. Dakle, umesto da pokleknete pred novim izazovima ili dan promatrate kao svaki drugi, još jedan u nizu, zašto ga ne biste doživeli na poseban način, kao briljantan i neponovljiv?

2. “Spremna sam na sve što me danas čeka.”
Nisu svi dani najbolji, neće ni biti, ali potrebno verovati da vi jeste najbolji i da imate svu snagu i motivaciju koja vam je potrebna da se hrabro i zrelo nosite s problemima.

3. “Danas ću biti zahvalna.”
Uživanje, sreća i unutarnje blagostanje nisu zasnovani na ideji da imate sve što se može kupiti novcem, već naučiti biti zahvalni. Ako cenite drage ljude, lepe trenutke i život, imaćete manja očekivanja, a samim tim i manje stresa i razočarenja.

4. “Svakog novog dana, svesna sam koliko vredim.”
Nije važno što se dogodilo jučer, već kako postupate i mislite danas. Ukoliko ne dozvolite sjenama iz prošlosti da vas muče, a učite iznova na svojim pogreškama i ne doživljavate ih tragično, imaćete znatno viši nivo samopouzdanja i perspektivniju sliku o sebi.

5. “Danas je moj dan.”
Uprkos brojnim obavezama i striktnim planovima koje imate, ipak ste samo vi tvorci svakog novog dana, a ta privilegija je nešto na što se zaboravlja. Rečenice ne bi trebali započinjati s: “Moram to učiniti …”, već sa: “Želim to učiniti …”.

Inspiracija i motivacija su osnovni pokretači sreće i uspeha. Ne zaboravite ih potražiti u svakom danu, prilici ili trenutku!

Izvor: atma, bizlife.rs

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top