„BILA JE TO NEMOGUĆA MISIJA“ Doktor koji je spasio ruku Dei Đurđević otkrio STRAVIČNE DETALJE

Printscreen

Poznati

„BILA JE TO NEMOGUĆA MISIJA“ Doktor koji je spasio ruku Dei Đurđević otkrio STRAVIČNE DETALJE

Voditeljka „Jutarnjeg programa“ na „Pinku“ Dea Đurđević juče je rano ujutru doživela saobraćajku na Dedinju, a tom prilikom imala je teško oštećenje ruke koju je otkinuo autobus kada je udario u nju. Usledila je višečasovna operacija, a Dea je sve veoma hrabro podnela. Ruku joj je prišio tim lekara na VMA.

Profesor, doktor Marko Bumbaširević javio se u „Jutarnji program Prve“, gde je progovorio o stanju voditeljke:

„Ona se oseća dobro i dobro je. Ruka izgleda dobro. Dobrio sam film od kolega sa VMA. Uveren sam da će sve dobro proći. Ovo je bila nemoguća misija, jer je reč iščupanoj ruci koja je opečena od trenja. Izgledalo je nemoguće da se to ušije. Želim da pohvalim Deu. Hrabar je ona pacijent i ima sve pohvale. Kod takvih pacijenata nemoguće se pretvara u moguće. Nadam se da će funkcija ruke biti dobro – rekao je doktor Bumbaširević voditeljki Jovani Joksimović.

„Ništa ne može da zameni ruku, ona je nezamenljiva. To je veoma važno, a posebno za mladu osobu – dodao je doktor.

Na pitanje kako je izgledalo to jutro kada se dogodila saobraćajka i kako se takva ruka spasava, doktor Bumbaširević je odgovorio da je važno to što je sve pripremeljeno dobro.

„Zlatno pravilo je: „Život pre ekstremiteta“. Vrlo je važno da se prvo spase život, jer je on najvažniji. Sve je urađeno i pripremljeno dobro. Ruka je stavljena na led, na plus četiri stepena kako se ne bi zaledela. Delovalo je nemoguće, jer je bio defekt krvnih sudova, moralo je sve da se rekonstruiše. Mislim da će to dobro proći – rekao je doktor.

„Mladen Mijatović je moj veliki prijatelj, on me je pozvao rano ujutru i obavestio o tome, teško je lečiti prijatelje. Sa druge strane, kada se vidi da je ozbiljna povreda, sigurno je da je to strašno izazovno. Iako se radi o poznatoj ličnosti i prijatelju, meni je svaki pacijent isti i sa velikom brigom nosim njihove povrede, ne možete ni da spavate, zovete često da proverite kako je pacijent. Od jutros zovem da vidim kako je, idem da je previjem i da pratim njeno stanje – dodao je doktor.

Kaže da Srbija ima mnogo uspešnih lekara i da takvi teški operacioni zahvati nisu novost.

Međutim, važno je da se lepe stvari prikazuju i da ovo bude podstrek mladim lekarima – naglasio je Bumaširević.

U timu lekara koji je pomogao profesoru Bumašireviću da spasu ruku mladoj voditeljki bili su profesor Čedomir Vučetić, mladi lekari Tomislav Palibrk i Aleksandar Petrović, kao i instrumentarka Nedeljka Ivanović.Veliki broj mladih lekara je gledao replantaciju, i to je dobro, jer ako se ne pojave ljudi koji vas prevazidju ništa niste uradili. Imamo puno mladih lekara i ako svi ostanu ovde, biće velika budućnost Srbije – rekao je Bumbaširević.

Izvor: Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top