7 trikova šminkera koje će pomoći da izgledate mlađe.

Lepota i zdravlje

7 trikova šminkera koje će pomoći da izgledate mlađe.

Skoro da ne postoji žena koja ne bi želela da ostane što duže mlada i privlačna. Ali, bore i druge promene, uopšte ne znače da je lepota prošla.

Mi smo sigurni da se, u apsolutno bilo kom životnom dobu, može izgledati fantastično, što potvrđuju i saveti profesionalnog šminkera, koji će pomoći da se naglasi prirodna lepota.

Takođe, pridržavajući se ovih saveta, možete odvući pažnju od cifre iz ličnog dokumenta:

Osnova

Na očišćeno i tonizirano lice stavlja se vlažna krema koja je ujedno i osnova za šminku. Za šminku za starije žene poželjno je koristiti finu svetlu osnovu. Ona će popuniti bore finim svetlucavim česticama i vizuelno poravnati strukturu kože.

Ten

Zatim se na lice, vlažnim prstima ili malim, vlažnim sunđerom nanosi podloga (tečni puder). Podloga treba da bude prozirna, i da odgovara boji tena, tako da se skoro ne primećuje kada se nanese na kožu, da se izbegne efekat maske.

Naš cilj – izravnati ten, dati koži baršunastost i negovanost, a takođe, sakriti sitna nesavršenstva.

Obrve

Aktuelan i lep oblik obrva veoma je važan, jer odaje negovan izgled licu. Lep luk obrava, i pravilno odabrana boja, otvaraju pogled i čine lice svežijim. Pokušajte da izbegnete zasićenu crnu i sivu boju, poželjno je koristiti tople, i hladno-tople nijanse  – sa njima će lice izgleda mlađe.

Trepavice

Popunjavamo oštrom olovkom crne boje tanku liniju po liniji trepavica i kapka. Ne zaboravljajte, to nije kao crtanje ajlajnerom. Ona daje dubinu pogledu, izražajnost i gustinu trepavicama.

Senke i senčenje

Nanosimo senke. Na unutrašnji ugao oka nanosimo svetlu nijansu, zatim intenzivniju – na primer nijansa nežne breskve, jorgovana, nijanse roze boja.

Spoljni ugao oka ističemo tamnim nijansama – za to će odgovarati senke čokoladne nijanse, nijanse ruma, sivkastobraon i braonljubičaste nijanse.

Na donji kapak senke nanosimo samo na 1/3, da ne bismo učinili lice starijim. Ne zaboravljamo ni oblikovanje lica. Ističemo jagodice i vizuelno smanjujemo nos.

 Usne

Da ruž na usnama ostane što duže, koristimo profesionalnu olovku za usne i iscrtavamo, ne samo konture, već  popunjavamo bojom celu površinu usana. Za lepo nijansiranje, na unutrašnje uglove nanosimo najtamniju olovku. Ostavite usne, upravo tako, ako želite da imate mat efekat.

Završni koraci

Za stvaranje sjajnog efekta na obojene usne olovkom nanosimo ruž – na sredinu usana svetliju, a na unutrašnje uglove – tamniju nijansu. Tako ćemo sačuvati na usnama efekat ombre. Ako želite efekat vlažnih usana, možete na sredinu naneti običan transparentni sjaj.

Evo, šta smo dobili:

Na kraju, da rezimiramo, da je svrha mejk-apa – ne „podmlađivanje“ i ne „dovođenje u zabludu“, nego pomoć, da žena, u bilo kom dobu, naglasi svoje prednosti i da se oseti samopouzdanijom.

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top