Preminuo glumac Miroljub Lešo

Printscreen

Poznati

Preminuo glumac Miroljub Lešo

Poznati filmski i televizijski glumac Miroljub Lešo preminuo je juče u 73. godini života.

„Jutros je preminuo Miroljub Lešo, glumac, prijatelj i moj drugi otac. O detaljima sahrane ću obavestiti sve naknadno“, objavila je na svom fejsbuk profilu Jelena Vlahović Mihajlović.

Miroljub Lešo poznat je po brojnim uglavnom sporednim ulogama na velikom platnu. Rođen je u Beogradu 27. jula 1946. godine.

Jedna od najpoznatijih uloga mu je u „Salašu u Malom ritu“ iz 1976. godine gde igra brata Slavka Štimca „brudera Peru“. Ovako je o toj seriji i Lešu pisao novinar Zoran Predić u RTV reviji 1976.

Debitovao je 1968. kod Radoša Novakovića u filmu “Bekstva”, potom dobija ulogu u “Kamiondžijama” četiri godine kasnije, a onda se 70-ih nižu epizode u filmovima i serijama “Dimitrije Tucović”, “So”, Bombaši, “Sutjeska”, “Kapelski kresovi”, “Doktor Mladen”, “Otpisani”, pomenuti “Salaš u Malom ritu” i mnogim drugim.

Postaje sve traženiji epizodni glumac i ostvaruje uloge u ostvarenjima „Hajduk“, „Snovi. život i smrt Filipa Filipovića“, „Poslednji čin“, „Svetozar Marković“, „Miris dunja“, „Mahovina na asfaltu“, „Neka druga žena“, „Kraj rata“, „Quo vadis“, „Brisani prostor“, „Vuk karadžić“, „Bolji život“…

U poslednje dve decenije Lešo nije toliko radio ali je ipak ostvario nekoliko uloga, opet epizodnih između ostalog u sledećim delima: „Bulevar revolucije“, „Vukovar jedna priča“, „Paket aranžman“, „Kraj dinastije Obrenović“, „Ptice koej ne polete“, „Gore dole“, „Država mrtvih“, „Vratiće se rode“.

Izvor: Blic

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top