Znaci koji će vam otkriti šta to vaša beba želi da kaže

pixabay.com

Kuća i porodica

Znaci koji će vam otkriti šta to vaša beba želi da kaže

Kada se rodi beba, njeni su roditelji su obično prestravljeni i ne znaju baš najbolje kako da se brinu o njenom zdravlju. Pokušavaju sve kako bi uslišili potrebe svoje bebe i razumeli njen plač. Nije baš lako da se pronađe razlog nečijeg osećaja nelagodnosti, kada taj ne zna da priča. Zato smo mi malo istraživali i otkrili neke od znaka koji će vam pomoći da razumete šta to vaša beba želi da vam kaže.

Plač

Prvo što beba nauči jeste da plače iz sveg glasa. Sigurno nećete imati pojma zašto plače i šta da radite. Evo nekoliko prostih saveta:

1. DOĐI! UZMI ME!!! – Kada beba ne želi da bude sama već želi da je uzme roditelj obično plače oko 5,6 sekundi, pa napravi pauzu od 20 sekundi da sačeka rezultat svog truda.

2. GLADAN SAM! – U ovom slučaju bebe pored toga što plaču počnu da rotiraju glavu, a nekada i da prave zvuke ustima – slične mljackanju.

3. SPAVA MI SE!! – Ovaj plač bi više trebao da izgleda kao zevanje ili cviljenje.

U ostalim slučajevima im je samo dosadno, frustrirani su, ili ih nešto boli.

Poseban jezik

Ovi kratki glasovi koje ispuštaju bebe su neka vrsta pokušaja da komuniciraju sa vama.

1. “Neh” – GLADAN SAM – to je onaj zvuk koji beba napravi kada otvori usta i gurne jezik napolje.

2. “Ouh” – SPAVA MI SE – To je veoma lagan znak jer i mi odrasli tako zevamo.

3. “Heh” – Neprijatno mi je… – Ovde beba pravi neke male pokrete kao cimanje ruku ili glave dalje od osobe koju ne poznaju.

Pokreti

1. Ako zgrabe uši – u većini slučajeva, bebe često pipkaju delove svoga tela, pa to znači da samo istražuju sebe. Ako nastave to da rade, bolje konsultujte lekara.

2. Stiskanje pesnice – Ovo može da vam bude od pomoći. Kada bebe stiskaju snažno pesnice to može samo da znači da pokušavaju da nekako utole glad. Gladni su!

3. Dizanje nogu – Ovo može da znači da ih boli stomak, pa pokušavaju da umire bol tako što podižu noge.

Ponašanje

Doktori tvrde da su bebe osetljive na okolinu u toj meri da konstantno osluškuju šta se dešava i šta ljudi pričaju. Ako čuju neki zvuk koji ih toliko uplaši da se probude to ne mora baš da vas zabrinjava. Pokušavaju da vas razumeju i da shvate svet oko sebe.

Izvor: Zanimljivosti

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

Popularno

To Top