Koža bez bora i savršen ten u četrdesetoj: Maska za lice po receptu Amal Kluni

Lepota i zdravlje

Koža bez bora i savršen ten u četrdesetoj: Maska za lice po receptu Amal Kluni

Poznata mama nedavno je otkrila da su za njen besprekoran ten zaslužne samo dve namirnice.

Jedno istraživanje pokazalo je da su žene sa najzdravijom kožom i najlepšim tenom na čitavom svetu – Libanke. Jedna od najpoznatijih Libanki svakako jeste Amal Kluni, supruga čuvenog holivudskog zavodnika i majka blizanaca Ele i Aleksandra.

Poznata mama zaista je dokaz gore pomenute tvrdnje – čak i u četrdesetoj godini njen ten je besprekoran i gotovo da nema bore, ali ni akne ili mitisere. Ako ste pomislili da iza savršenog tena stoji estetska hirurgija ili skupoceni tretmani, prevarili ste se. Amal tvrdi da je tajna njene kože zapravo daleko jednostavnija i potpuno prirodna.

Reč je o kozjem mleku. Ovaj sastojak je pun mlečne kiseline koja deluje kao piling i uklanja mrtve ćelije na koži, a bogat je i mineralima i vitaminima. Najznačajniji je vitamin A koji je zaslužan za obnavljanje oštećenog tkiva i ima fantastičan „anti-age“ efekat.

Kozje mleko ima sličniju pH vrednost ljudskoj koži nego što je to slučaj sa kravljim, pa joj više pogoduje i brže se upija, a pritom deluje i antibakterijski.

Atraktivna crna otkrila je i svoj domaći recept za masku od kozjeg mleka koju redovno koristi, a za koju možete jednostavno da pripremite i sami.

Sastojci:

– 1 zelena jabuka

– 1/3 šoljice kozjeg mleka

Priprema:

Izrendajte jabuku i pomešajte je sa mlekom dok ne dobijete kompaktnu masu. Nanesite je na lice i vrat, te ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga isperite je mlakom vodom i na lice nanesite kremu koju i obično stavljate.

Izvor: Žena

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top