„Hajde da više nikad, nikoga u javnosti ne pitamo zašto ima ili nema decu. Hajde da svi gledamo svoja posla!“

pixabay.com

Kuća i porodica

„Hajde da više nikad, nikoga u javnosti ne pitamo zašto ima ili nema decu. Hajde da svi gledamo svoja posla!“

Pozorišna umetnica Milena Minja Bogavac kaže za Nedeljnik da je ovo duboko intimno pitanje

„Hajde da se dogovorimo da nikad, nikoga u javnosti ne pitamo ništa u vezi sa decom ili razlozima što ih nema. Hajde da nikoga ne savetujemo da rađa ili ne rađa… I hajde da svi gledamo svoja posla! Ovo je duboko intimno pitanje i nije mu mesto u medijima, na internetu, na ulici, u TV studiju ili na slavi“, poručila je za Nedeljnik Milena Bogavac, pozorišna umetnica i direktorka Šabačkog pozorišta.

Nedavni tvit Aleksandra Šapića, o „premijerima bez dece“, sa kojima se „nikada ne bi menjao“, koji je izazvao bes, uvredio i povredio deo javnosti.„Više meni vrede moji sinovi, nego sve njihove funkcije zajedno!“, napisao je iznad slika britanske i škotske premijerke, nemačke kancelarke, kao i (bivšeg) premijera Italije, Luksemburga, Švedske, Francuske, Holandije, uz predsednika Evropske komisije Žan Kloda Junkera.

To povezivanje izbora između pozicije i karijere i dece posebno je zasmetalo onima koji su znali za ispovest britanske premijerke Tereze Mej o bezuspešnim pokušajima da dobije dete, i o tome koliko ju je to porazilo…

Izvor: Buka

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top