TUŽNA PRIČA STARCA: Kao deca nismo imali mnogo, ali smo imali ovih 5 bitnih stvari

Lifestyle

TUŽNA PRIČA STARCA: Kao deca nismo imali mnogo, ali smo imali ovih 5 bitnih stvari

Tužno je pričao o svemu, i prisetio se srećnijih dana

Jedan starac se prisetio kako je bilo u njegovoj mladosti.

Tužno je pričao o svemu, i prisetio se srećnijih dana.

– Bila jesu, pa prošla, pa opet opet došla neka teška vremena, sinko moj! – započe starac svoju priču, sa namerom da prenese svoje životno iskustvo i bar nekog nauči važnoj životnoj lekciji.

– Od kako znam za sebe, uvek se teško živelo, ali pre je bilo lakše živeti. Nije se mnogo imalo, ali je srce bilo zadovoljno sa onim što imaš. Srce je bilo puno ljubavi iz koje se rađalo poštovanje ljudi. Tada smo poštovali roditelje. Voleli smo se više. Nismo zavideli jedni drugima. Bili smo zadovoljni sa sitnicama. Znali smo se snaći i bez ičega.

Jer sreća je za neke samo pojam ili bajka. Ako mene pitaš, sine, ja dugo, dugo nisam osetio mrvu neke radosti i spokoja. Dugo se nisam, sine, nasmejao od srca. Znaš ono, iz duše. Ma svakako sam je zvao, ali nisam znao da treba da je zovem samo živote moj. Ali sada znam… A pitaš me za decu?

Dobri su mi, neka su živi i zdravi! Svi imaju svoju decu i svoje živote. Dođu mi i obiđu me koliko mogu, pruže koliko mogu. Sedim ovde kraj prozora i gledam satima negde, a da me pitaš gde, ne znam ni sam! Ali, gledam i čekam i kada ugledam mila lica moje dece kao da me sunce obasja.

Mada, retko me obasja. Kažu mi da imaju i previše svojih obaveza i stalno su u nekoj žurbi. Zapamti, sine moj, Bog daje, a ljudi koriste. Ipak, nešto dobro nam je dao i ostavio, a to je da smo svi deca i da ćemo biti i roditelji. Da smo danas mladi, sutra stari. Da smo danas jaki, sutra slabi.

Da smo danas zdravi, a sutra ko zna? I da, ako ima pravde, eto baš tu se nalazi! I ja sam nekada bio mlad i jak. I ja sam bio i srećan i poletan. I mene su majka i otac čekali kao što čekam i ja sada.Zato, ne zaboravi, sine, sve se vraća!

Izvor: pult24.info

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top