10 stvari koje žene koje uvek pobeđuju rade bolje od drugih

pixabay.com

Lifestyle

10 stvari koje žene koje uvek pobeđuju rade bolje od drugih

Zapitali smo se šta uspešne žene rade, a druge ne

Umesto da pokušava nešto što joj ne može uspeti, uspešne žene sebi dopuštaju ‘slabosti’ te sebi priušte opuštanje

One gledaju na svoju okolinu kao na dopunu vlastitih ideja

Kad govorimo o uspehu, većina ljudi verovatno pomisli na posao i zanimanje: ko je uspešan, zarađuje natprosečno puno novaca, ima vodeću poziciju u firmi i retko doživi neuspeh. Uspeh takođe povezujemo s nekim oblikom takmičenja: pobednica – koja je bolja od konkurencije – je očito uspešna.

Ali, pobednica je i ona koja živi svoj život prema svojim merilima…

Pitanje je šta rade uspešne žene kako bi postale uspešne?

Otkrivamo 10 tipičnih navika uspešnih žena:

1. Slave uspeh

Uspešne žene znaju ceniti svoj život i uspeh te uživaju u svakom lepom trenutku. Ponosne su na sebe i na to što sve mogu postići!

2. Postavljaju si ciljeve

Uspešne žene su sebi postavile (barem jedan) jasan cilj te razmišljaju o strategijama kako ga postići. Planiraju i vode svoj život vrlo s(a)vesno.

3. Timski rad

Uspešne žene znaju da ne mogu uvek sve same postići. Zbog toga potraže i rado prihvate pomoć.

4. Dopuštaju nesavršenosti

Niko ne može uvek biti savršen te u stanju sve napraviti – pa tako ni uspešna žena. Umesto da pokušava nešto što joj ne može uspeti, uspešne žene sebi dopuštaju „slabosti“ te sebi priušte trenutke ili dane kad se jednostavno opuste. Nedeljno popodne pred televizorom s pizzom na kauču? To će uspešnoj ženi dati dodatnu energiju za ponedeljak i gas do daske!

5. Promena perspektive

Uspešne žene su shvatile da ponekad jednostavna promena perspektive može rešiti najteže probleme. Zbog toga sebi redovno uzimaju vremena da pobegnu iz svakodnevice te posmatraju na život sa malo odmaka.

6. Zabavljaju se s prijateljima

Jednostavno se zekaju s frendicama, smeju bezveznim stvarima te na trenutak zaborave na sve brige, ciljeve i izazove – i to je tako dobro! Uspešne žene se ne bave stalno „važnim“ životnim stvarima, nego rado uživaju u zabavi s prijateljicama. U krajnjoj liniji – i to je čini snažnijom i samouverenijom.

7. Rado i rano ustaje

Dugo si ostala budna, a onda sledeće jutro ne možeš ustati iz kreveta? Uspešnim ženama se to jako retko događa! Cijene i drže se zdravog i stabilnog ritma spavanja. Posledica: ujutro im je uglavnom lako rano ustati te potom sveže i naspavane kreću u dan.

8. Dopuštaju da ih neko inspiriše

Likovi iz romana, influenceri, zvezde, stripovske junakinje – uspešne žene su otvorene te posmatraju društvo u stalnoj potrazi za uzorima i inspiracijom. Naravno, nikoga ne bi kopirale. Jednostavno gledaju na svoju okolinu kao na dopunu vlastitih ideja.

9. Vreme za sebe

Ponekad uspešne žene jednostavno rade – ništa! Ponekad ne žele ljude oko sebe i ne žele „nešto raditi“. Uspešne žene si ciljano uzmu vremena za mir i spokoj – kako bi videle i osetile što se zaista događa u njima.

10. Paze na svoje zdravlje

Uravnotežena prehrana, redovno kretanje, dovoljno oporavka kod bolesti – uspešnim ženama je zdravlje glavni prioritet. Paze na svoje telo te uopšteno neguju zdravi stil života. Zbog toga im uopšte nije problem povremeno smazati komad pizze, čokoladne torte ili popiti koju čašu vina. Međutim, je li to baš toliko jednostavno? Znamo da neke poslovne žene investiraju toliko energije i vremena u svoje karijere da nemaju prostora za druge stvari u svom životu (porodica, ljubav, hobi…). Tada ih njihov „uspeh“ – ili to što su napravile za njega – može čak jednog dana učiniti nesretnima.

Uspeh ima puno lica

Pojmove poput sreće, uspeha i zadovoljstva teško je jednako definisati za sve ljude – pošto smo svi različiti. Za nekoga je uspeh osnovati veliku porodicu i odgojiti sretnu decu, a drugi se osećaju uspešno kad ispune neki svoj san – puno putuju, otrče maraton ili zasednu na vodeći položaj u firmi.

Dakle, uspeh bi mogao biti otkrivanje vlastitih sasvim ličnih ciljeva i prioriteta, podrediti im život te pri tome biti sretna – i to već na putu, a ne tek na cilju! Ako si uspešna na taj način, pobednica si već u startu!

Izvor: Miss7

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top