OVO JE GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO PRI KORIŠČENJU MASKE: Evo šta da radite da bi vam se kosa manje mastila!

pixabay.com

Lepota i zdravlje

OVO JE GREŠKA KOJU SVI PRAVIMO PRI KORIŠČENJU MASKE: Evo šta da radite da bi vam se kosa manje mastila!

Maske za kosu služe za duboku regeneraciju kose i njen oporavak od štetnih uticaja kao što su toplota, voda puna kamenca i tretiranje hemikalijama. Međutim, i s maskama se može preterati

Ako perete kosu nekoliko puta nedeljno i svaki put nakon šampona nanosite masku, nakon nekog vremena primetićete kako kosa počinje brže da se masti.

Razlog su intenzivna gustoća maske i njeni sastojci koji uglavnom sadrže nekoliko različitih ulja koja mogu zapušiti pore na temenu ili se jednostavno nataložiti.

Iako prljavštinu s kose skidamo šamponom, ni on ne može u potpunosti ukloniti naslage maske za kosu s vašeg temena. Kako biste napravile dobar piling vlasišta, pri sledećem pranju kose u uobičajenu količinu šampona dodajte kašičicu sode bikarbone i dobro protrljajte teme.

Ovaj tretman ponovite najviše dva puta mesečno.

Isto tako bitno je da ne koristite masku pri svakom pranju kose, već najviše jednom nedeljno. Ipak, nemojte preskakati nanošenje regeneratora na vrhove.

Regenerator za kosu pogodan je za učestalo korišćenje i neće vam se nataložiti na temenu niti dodatno zamastiti vašu kosu jer je potrebno naneti ga samo na vrhove kako biste ih lakše raščešljale i kako bi vam kosa bila mekša.

Izvor: Kurir

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top