Voditeljki tek predstoji borba, ali stižu odlične vesti u vezi sa oporavkom ruke!

instagram

Poznati

Voditeljki tek predstoji borba, ali stižu odlične vesti u vezi sa oporavkom ruke!

Dea Đurđević (27), voditeljka TV Pink, juče je u pratnji lekara, majke Nene i verenika Mladena Mijatovića napustila Vojnomedicinsku akademiju, gde je provela skoro dva meseca posle stravične saobraćajne nesreće u kojoj joj je autobus otkinuo ruku.

Dea je sanitetom Hitne pomoći prevezena na Institut za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije, gde će nastaviti lečenje.

Nije se predala

– Sve vreme bila je nasmejana i raspoložena. Vidi se po njoj da se nije predala i da je spremna da ide u nove pobede. Od 7. februara, kada joj se desila nesreća, bila je na odeljenju intenzivne nege i sada, kada su se stekli uslovi i kada joj je stanje stabilizovano, odlučeno je da se konačno prebaci na odeljenje ortopedije – kaže naš izvor i dodaje da je Dea sada smeštena kod doktora Marka Bumbaširevića, koji ju je operisao sa svojim timom i koji je uspeo da joj prišije otkinutu ruku.

– Primljena je u dobrom stanju. Pregledi su pokazali da joj je ruka sada dobro. Ustaje i šeta se. Povrede koje je zadobila u nesreći zahtevaju dugotrajno lečenje i praćenje. Osim ruke, imala je i druge ozbiljne povrede grudnog koša i karlice – kaže izvor i dodaje da je dr Bumbaširević od početka insistirao da se Dea prebaci u KCS kako bi mogao konstantno da prati njen oporavak.

Kako nezvanično saznajemo, zdravstveno stanje voditeljke posle lečenja i stručne nege koje je dobijala na VMA sada je stabilno.

Šok-soba

Prema rečima našeg izvora, za Dein oporavak je bitno što je napustila intenzivnu negu.

– Koliko god da je psihički jaka, izuzetno je teško biti u šok-sobi, i to skoro dva meseca. Tamo leže najteži pacijenti, koji su između života i smrti. Teško da bilo ko psihički može da izdrži da svaki dan gleda pacijente koji biju životnu bitku, a mnogi od njih i ne uspeju da prežive – objašnjava sagovornik.

Podsetimo, Dea Đurđević teško je povređena u udesu koji se dogodio kod bolnice „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu kada je posle sudara izašla iz svog automobila da pogleda štetu. U tom trenutku na nju je naleteo autobus, jer je, kako je vozač autobusa objasnio, naišao na led. Autobus je prednjom desnom stranom udario voditeljku, zalepio je za zid i otkinuo joj ruku.

Prognoze

DUGO ĆE BITI U BOLNICI

FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Kako saznajemo, Dei predstoji dug oporavak i još uvek se ne zna kada će moći da prekine bolničko lečenje.

– Ruka joj je sada dobro, najvažnije je da je organizam nije odbacio. Predstoje joj terapije kojima će lekari pokušati da ruci vrate funkciju – kaže izvor.

Prvi put se oglasila posle nesreće

HVALA LEKARIMA S VMA

 

FOTO: PRINTSCREEN INSTAGRAM

Lepa voditeljka se nekoliko sati po prijemu u KCS, prvi put od nesreće, oglasila na svom Instagram profilu. U dirljivom postu ona se zahvalila svima koji su joj sve ovo vreme pružali podršku i hrabrili je, a pre svega se zahvalila lekarima.

– Hvala najlepše stručnjacima sa VMA, doktorima i tehničarima iz šok-sobe. Hvala što ste mi olakšali najteže dane i što ste bili profesionalni, prijateljski nastrojeni i što ste brinuli o meni – napisala je voditeljka.

Pored ove poruke, voditeljka Pinka napisala je još jednu, u kojoj je objasnila da je zapravo ovo njeno prvo obraćanje javnosti.

– Ovo je jedina moja objava i izjava dosad. Od nesreće se nisam nikome obratila. Zamolila bih svoje prijatelje novinare za strpljenje i kolegijalnost, jer još neću davati izjave. Hvala vam – poručila je Dea iz bolničke postelje.

Izvor: Kurir

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top