Kako se Jasmina opekla: „Čuvajte se ljubomorne prijateljice, ta je u stanju svašta uraditi“

pixabay.com

Lifestyle

Kako se Jasmina opekla: „Čuvajte se ljubomorne prijateljice, ta je u stanju svašta uraditi“

Status žena u društvu je neiscrpna tema oko koje mnogi imaju različita mišljenja i sukobe.

NISI baš nešto zgodna, niti naročito uspešna, a ako k tome još imaš i hrpu problema, žene će te jednostavno – obožavati. A razlog takvom obožavanju leži u njihovom osećaju superiornosti naspram tebe. Ali ne daj Bože da si lepa, pametna i uspešna, poješće te.

I tu zaista stoji ona poznata uzrečica – Žena je ženi vuk. Ako si lepa, onda ti govore iza leđa da si glupa, jer lepa žena nikako ne može ići uz pridev – pametna. Šta bi to onda trebalo govoriti o njima, da su onda pametne žene – ružne ? Kakav paradoks ili ipak možda samo predrasuda?

Nema veze što si lepa i uspešna, odlična u svom poslu, to si verovatno postigla na nekakav sumnjiv i nemoralan način. Smeškaju ti se, veselo razgovaraju s tobom, a kada odu, najrađe bi ti zabile nož u leđa. Dok pričaju s tobom govore ti kako su sretne zbog tvog uspeha, ponosne na tebe, ali njihov lažni sjaj u očima ih odaje.

Oči govore sve. Tebi sve ide od ruke, njima baš i ne. Ogovaraju te, preziru, postavljaju klopke. Klopke u koje same kasnije upadnu. To su najčešće neke tvoje kolegice s posla, ili tzv „prijateljice“ s kave. One su te koje imaju rendgen umesto očiju kada prolaziš pokraj njih u svom besprekornom izdanju.

I čim vidiš da te žena dobrano odmeri od glave do pete, znaj, nisi mogla bolje izgledati nego što izgledaš. Ne mogu podneti da te muškarci pogledavaju, obasipaju pažnjom, to je razlog više zašto si glavna tema njihova razgovora, naravno sve u negativnom kontekstu.

I čim neko toliko priča o tebi, znaj da si na najboljem putu ka svom uspehu. Jer, one u stvari žele sve ono što si ti, a to nikako ne mogu imati, ili to nikako ne mogu postati. U ničem te ne mogu dostići, koliko god se trudile. A jedini razlog zašto te ne mogu dostići su njihova zavist i ljubomora, i sve ono što rade, rade samo i jedino iz razloga da bi se nekome dokazale.

Zato ne mogu uspeti. Jer da bi nešto postigao to zaista moraš voleti svim srcem, raditi to sa strašću. A to je ono što one nemaju. I zato, da bi uzdigle sebe, žele poniziti tebe. Ali ti se ne daj, jer to samopouzdanje, hrabrost i upornost imaju samo retki. Imaš ti, i to ti one nikako ne mogu oprostiti.

Izvor: pult24

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

To Top