Poznati šminker na Ceci Ražnatović pokazao 5 fenomenalnih mejkap trikova! Bez ovoga više nećeš moći!

instagram

Lepota i zdravlje

Poznati šminker na Ceci Ražnatović pokazao 5 fenomenalnih mejkap trikova! Bez ovoga više nećeš moći!

Šminkeri najčešće ne odaju ove tajne.

Dušan Lazić Laza, istaknuti srpski šminker, sinoć je briljirao na prvom Master Class-u i pred stotinama okupljenih žena, željnih da saznaju one najtajnije trikove ovog vrsnog mejkap umetnika, pokazao svoju magiju na modelu Ceci Ražnatović.

Ukoliko niste imali priliku da prisustvujete ovom događaju, donosimo vam nekoliko trikova koje ćete sigurno uključiti u vašu mejkap rutinu:

1. Hidratacija je ključna

Kako Laza kaže, a u praksi se to pokazalo kao istinito – 50 odsto žena u Srbiji ne koristi hidratantnu kremu redovno i ima dehidriranu kožu lica. Najvažniji preduslov da vam šminka savršeno „legne“ na kožu jeste da ona bude negovana, bez delova koji se perutaju, ljuspaju, itd… Ako mislite da će krema nanesena pre pudera učiniti da brže „prosijate“, varate se – efekat će na dobro hidriranoj koži biti potpuno suprotan. Laza je Ceci na samom početku šminkanja naneo dobar sloj hidratantne kreme na lice, naročito na okoloočno područje, prema tome, treba li još da vas ubeđujemo?

2. Tapkaj, tapkaj i samo tapkaj

Dobrog šminkera koji svoj posao obavlja veoma savesno i vešto prepoznaćete tako što najviše pažnje i vremena posvećuje tenu, tačnije, nanošenju tečne podloge. Laza za to koristi bjuti blender, klasičnu verziju za celo lice, a onu manju za teško dostupne delove poput onih oko nosa i podočnjaka. I kako on sam kaže: „Kad mislite da ste dobro ujednačili ten, vi tapkajte blenderom još dva minuta“. Ne budite lenje kod ovog koraka, jer dobro fiksiran i ujednačen ten je osnova svakog dobrog mejkapa.

3. Bronzer i rumenilo na očima?

Iskreno, prvi put u životu sam čula da neki šminker stavlja bronzer i rumenilo na donji kapak, tačnije ispod oka, i da nisam uživo videla koliko moćno izgleda, nikad ne bih poverovala u to. Caka je u tome da ispod tamnobraon olovke kojom ste blago iscrtali tanku liniju uz donji kapak, mekanom četkicom nanesete bronzer koji imate na obrazima, a zatim i malo rumenila na samu sredinu donjeg kapka. Naravno, ovo se radi veoma precizno i diskretno i bitno je da nema oštrih ivica i da je dobro izblendano. Efekat koji se postiže ovom cakom je fenomenalan jer vizuelno povezujete različite regije lica istim nijansama što čini da celokupan mejkap izgleda sveže i prirodno.

4. Crni krejon koji ne mrda

Ako redovno stavljate crni krejon na takozvanu „vodenu liniju“ donjeg kapka, onda znate koliko se on lako skida, a da ne pričamo o crnim gromuljicama u uglu oka koje nikako ne izgledaju privlačno. Laza za to ima odlično rešenje. Naime, kada nanesete crni krejon na donji kapak, jako je važno da iscrtate i gornji kako biste izbegli preslikavanje usled treptanja. Druga caka je da tankom četkicom umočenom u mat tamnobraon senku pređete obe linije, naročito u uglu oka, kako biste fiksirali taj deo i sprečili da proizvod „curi“.

5. Filter puder

Čula sam za Instagram filter, ali za puder koji „filteriše“ lice prvi put sam čula sinoć od Laze. Reč je o bezbojnom puderu u kamenu (bele je boje, ali ne ostavlja beli trag) koji se velikom pufnastom četkom nanosi na celo lice kada je šminkanje završeno. Time se „zamagljuju“ (poput pravog filtera) sve oštre linije od bronzera, senke i ostalih proizvoda i ublažavaju proširene pore i brišu eventualne borice u koje se „uvukao“ puder. Zamagljivanje nepravilnosti, odnosno blur efekat u ovom bezbojnom puderu savršeno se stapa s kožom kako bi ujednačio ten i dao koži matirajući film, a produžuje i trajanje šminke na licu.

Izvor: Srbijadanas

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top