JEDNA JE OD OMILJENIH DOMAĆIH GLUMICA, A U MEDIJIMA SE RETKO OGLAŠAVA: Branka Katić NIKAD ISKRENIJE o popularnosti i životu van Srbije

Printscreen

Poznati

JEDNA JE OD OMILJENIH DOMAĆIH GLUMICA, A U MEDIJIMA SE RETKO OGLAŠAVA: Branka Katić NIKAD ISKRENIJE o popularnosti i životu van Srbije

Naša proslavljena glumica otvoreno je progovorila o svom životnom pozivu, popularnosti u našoj zemlji i inostranstvu, ali i životu u Engleskoj

Serijal “Ujka novi horizonti” je nastavak legendarne serije „Mile protiv tranzicije“, a trideset dvadesetominutnih epizoda od jeseni će se naći na malim ekranima. Autor i scenarista popularne serije je Srđa Anđelić, glavnu ulogu Ujke tumači Nikola Đuričko, a Ujkinu sestru bliznakinju Macu (Miletovu suprugu) Branka Katić. Zanimljivo je da se u nastavku neće pojaviti Zoran Cvijanović, koji je u tri ciklusa serijala tumačio Mileta.

– Mile nas je napustio na neko vreme. Mi se nadamo da će se vratiti, ali sada nam je u priču došao moj brat blizanac Ujka. Već prvog dana snimanja Nikola Đuričko nas je zasmejavao do suza. Inače nije lako biti duhovit, ali trudimo se. Srđan Anđelić je napisao interesantan tekst prepun neočekivanih obrta. Mi sada gradimo naš bratsko-sestrinski odnos i Đuričko je fantastičan glumac. Ovo je prvi put u životu da smo Nikola i ja u prilici da radimo zajedno. Upoznali smo se još u Omladinskoj dramskoj grupi Radio Beograda. Znamo se ceo život i volim ono što on radi – započinje priču za “Blic TV magazin” Branka Katić, koja kaže da je ranije volela da gleda seriju “Mile protiv tranzicije” i da se baš raduje ovom snimanju.

Pre nekoliko dana je završila i snimanje serije “Grupa” u kojoj tumači lik žene koja je nesrećnim slučajem ubila muža.

– Bila je zlostavljana i u pokušaju odbrane, ubija muža. Završava u zatvoru, a nakon šest godina izlazi na slobodu gde je čeka kćerka. O svom detetu mora mnogo da nauči, ali i o tome kako da postane autoritet u svojoj porodici i kako da izvadi dete iz svega onoga u šta se nesrećno uvalila. To je jedna manja uloga, ali veoma interesantna.

Iako godina živi i radi u Engleskoj, Branka je ostala jedna od najomiljenijih domaćih glumica.

– Ja sam uvek volela da radim u Srbiji i ljubav koju dobijam ovde od publike ne verujem da ću ikada imati, niti želim da imam bilo gde drugo. Veoma sam zahvalna publici što voli moj rad.

I pored velikog uspeha u inostranstvu, Branka je ostala ona divna i lepo vaspitana devojka iz komšiluka.

– Davno sam shvatila da popularnost može da bude otežavajuća okolnost zato što vas svi prepoznaju i svi uvek gledaju kako izgledate i s kim ste. Ja sam još kao mnogo mlađa osoba shvatila da je bitno da znam ko sam i šta volim, a sve ostalo nekako ide uz taj posao. Jednostavno, ne bavim se ovim poslom da bih bila popularna, već mi je bitno da ti likovi koje glumim komuniciraju sa publikom.

Katićeva je snimila film „Moli” rediteljke Sali Poter, a radi i nastavak filma koji se ranije zvao „Kingzmen”, a sada je radni naslov „Autfit” i u kome igra poslednju rusku caricu. Upravo je u Engleskoj završeno i prikazivanje serije „Klining ap” koju je snimala.

– Volim da se bavim svojim poslom bilo gde, ali lakoća koju imam na našem jeziku i saradnja sa kolegama sa kojima sam i rasla i koje izuzetno volim i poštujem mi je uvek srcu draga – kaže Branka.

Izvor: Glossy

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

To Top