Žene prvo muku muče s pronalaskom idealnog modela i broja, a s obzirom na to da mnogima to nikako ne polazi za rukom, savršene farmerice često zvuče poput nekog urbanog mita. Baš zato, ako i kada ih napokon pronađu, iz njih se ne izvlače. No baš kao i sva druga odeća, farmerice nakon puno nošenja gube svoj oblik, zbog čega nam s vremenom više ne stoje kao kad su kupljene. Ipak, za njih ima još spasa i pre nego što ih bacite, jer su vam odjednom postale prevelike ili vas stežu, isprobajte ove jednostavne trikove za njihovo sužavanje, odnosno proširivanje. Dobra je vest da vam za njih ne trebaju pribor ni krojačke veštine.

Ako su vam farmerice prevelike…

– Operite ih u vrućoj vodi

Ako su vam se farmerice rastegle od nošenja, operite ih u mašini na najvišoj temperaturi. Džins će se na visokoj temperaturi suziti, baš kao i pamuk, a u ovom bi slučaju bilo najbolje preskočiti omekšivač za veš.

– Ubacite ih u mašinu za sušenje

Nakon pranja mokre farmerice ubacite u mašinu za sušenje i namestite je na najvišu temperaturu. Toplina će stisnuti džins i vaše će farke izgledati kao da ste ih tek kupile.

– Poprskajte ih mlakom vodom i rastežite

Ovo je najlakši način za rastezanje farmerica koje su se s vremenom smanjile. U bocu s raspršivačem ulijte mlaku vodu i pošpricajte je duž obe nogavice, a zatim rukama povlačite farmerice dok se ne rastegnu. Sa količinom vode, baš kao i sa smerovima rastezanja i područjima koja rastežete, budite slobodne.

– Okupajte se u njima

Ovo možda zvuči ludo, ali zaista pali. Napunite kadu toplom vodom, kao da pripremate kupku, zatim obucite farmerice i sedite u vodu. Toplina će opustiti džins i šavove, a pantalone će se prilagoditi obliku vašeg tela. Naravno, ovo ćete očito morati napraviti barem dan pre nego što ih planirate nositi kako bi se farmerice stigle osušiti na suncu jer će sušilica imati suprotan efekat i smanjiti ih.

Izvor: Index.hr