Krajem devedesetih i početkom 2000-ih niste izlazili iz jednog modela pantalona. Toliko ste ih voleli da ste ih želeli nositi u školu, na sva porodična okupljanja i svečane događaje. Srećom, glas razuma ili roditeljska zabrana spasili su vas od toga pa sad ne gledate stare fotografije na kojima ponosno pozirate u svojim „cargo“ pantalonama.

Za one koji su možda preskočili ovaj trend (iako ne znamo je li to uopšte bilo moguće), reč je o vrećastim, pomalo nezgrapnim i nimalo ženstvenim pantalonama koje su krasili (pre)veliki džepovi. Da, upravo one pantalone koje neopisivo podsećaju na radnički ili vojnički stil. Baš kao i kombinezoni o kojima smo nedavno pisali, a takođe su doživeli veliki povratak.

Tokom devedesetih i 2000-ih proslavila ih je grupa All Saints koja ih je nosila u spotu za svoj debi singl “I Know Where It’s At“. No još tokom 1938. godine nosili su ih britanski vojnici, a u SAD je ovaj trend stigao tek u kasnim četrdesetima. Tada su ovakve pantalone služile za nošenje dodatnog tereta, odnosno opreme u velikim bočnim džepovima, odakle potiče i njihov naziv „cargo“.

No ako ste već odlučili da ih ne želite (opet) imati u svom ormaru ni nositi, imamo vesti zbog kojih biste se mogli predomisliti. Naime, ovog puta „cargo“ pantalone stižu u puno ženstvenijem obliku. Nešto su uže od svojih prethodnica i imaju viši struk koji naglašava žensku liniju, ali su ostale jednako udobne. Osim toga, sada se nose na apsolutno sve.

Bluze,crop topovi, štikle ili patike. Odabir je isključivo na vama.

Izvor: Index.hr