Ne požurujte stvari, sve će se dogoditi kada treba!

pixabay.com

Lifestyle

Ne požurujte stvari, sve će se dogoditi kada treba!

Morgan Freeman je jednom rekao: Da sam imao tako veliki uspeh ranije, verovatno bih veoma lako sagorio u tom uspehu.

Sve u životu doista ima svoje vreme. Verovatno je sav problem u tome što mi to ne možemo prihvatiti i biti dovoljno strpljivi, što vreme u našem umu ne može se uvek prilagoditi vremenu u stvarnosti. Kada bi čovek više vodio računa o procesima koje traže svoje vreme verovatno ne bi tako brzo odustajao od svojih snova jer bi shvać+tao da sve zapreke imaju jednog dubljeg razloga.

Koliko bi od nas želeli završiti studije na brzinu, imati dobro odgojenu decu, uspeh na poslu, kvalitene odnose s drugima ali stvarnost koja je puna konflikata, poraza, promašaja često nas ostvari bez daha. Pokušavajući dati sve više od sebe da bismo uspeli što pre shvatamo da nije sve u našem trudu. Život se ne može ubrzati. Postajanje čovekom se ne može ubrzati, to postaješ onda kada si za sve izazove spreman.

No mi smo skloni tražiti prečice, pomagala koja će nam ostvariti ciljeve bez da smo na njih došli. Želimo imati poverenje bez da smo dovoljno uložili u odnos, zdravlje iako radimo stvari kojima ga oslabljujemo, snagu i moć iako nismo dovoljno predani i disciplinirani stvarima koje ih povećavaju. Stoga sva promena koja se treba dogoditi, prvo se treba dogoditi u našem umu da bismo shvatili da iako možemo prevariti sebe, ne možemo prevariti život.

Životom ravnaju zakoni i načela, vrednosti i uverenja, i to je promena koja traži od svakog delića našeg bića da odumre ona stara stanica i zameni je nova. Ne možete postati novi ljudi ukoliko ste svim lancima vezani uz svoja stara i pogrešna uverenja i stavove te se bojite promene. Vaši snovi će zaživeti onda kada prestanete požurivati stvari, kada prihvatite plan života shvatajući da vas svet još uči lekcijama za koje verovatno još niste dovoljno spremni.
Mario Žuvela

Izvor: savjetnikuspjeha

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top