Stilistkinja Kate Middleton otkrila: Ovo su tajne idealnog poslovnog stila

instagram

Poznati

Stilistkinja Kate Middleton otkrila: Ovo su tajne idealnog poslovnog stila

Ponekad, ishod toga može uticati i na vaše raspoloženje, kao i na produktivnost na radnom mestu.

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da otvorite ormar i shvatite kako nemate šta da obučete, a onda ostatak dana provedete razmišljajući kada biste mogli otići na „modni izlet“ da obnovite garderobu.

Nova stilistkinja Kate Middleton, bivša modna urednica Voguea Ginnie Chadywck-Healey, ponudila je nekoliko svojih stručnih saveta.

„Prvo, po samoj prirodi ženske mode, imamo (pre)više izbora. Pravila koja određuju šta bi trebalo da nosimo stalno se menjaju, tako da nije uvek jednostavno pronaći uniformu. Uglavnom, muškarci samo treba da obuku odelo i možda da promene kravatu, dok žene moraju da razmišljaju o mnogim drugim stvarima. Na kraju, vaš poslovni outfit može prouzrokovati mnogo nepotrebnih osuda od strane vaših vršnjaka i šefova koji bi mogli potpuno pogrešno shvatiti vaš stajling“, objasnila je ona za „Who What Wear“ odgovarajući na pitanje koji su najčešći izazovi sa kojima se žene susreću prilikom oblačenja za posao.

Osim toga, svesna je da je pronalazak savršenog poslovnog outfita pravi izazov.

Tome doprinosi i činjenica da većina ljudi na svom radnom mestu ne želi da se ističe vlastitim stilom, ali ni da se potpuno izgubi u masi jednoličnih kombinacija.

Zato je istakla 3 stvari o kojima uvek treba razmišljati dok se oblačite za posao:

Obratite pažnju na tkanine

Umesto da ispod sakoa obučete običnu majicu, radije odaberite svilenu košulju koja će istovremeno opušteno padati, ali i istaknuti vašu liniju. Osim toga, takvi materijali će izgledati primereno, ali i drugačije od onog na što ste navikli, te će vam omogućiti slobodno kretanje i udobnost.

Odaberite udobne cipele

Cipele su ključ udobnosti, a sasvim sigurno ne želite da provedete osam sati u kancelariji u najneudobnijim cipelama koje ste ikada imali na nogama. Zato, umesto da se vodite isključivo dizajnom, prilikom kupovine obratite pažnju i na udobnost cipela. Najpametnije je uložiti upravo u dobre i kvalitetne cipele.

Moderno ne mora značiti i (pre)upečatljivo

Vaša odeća ne mora vrištati kako biste se istaknuli i svima jasno dali do znanja da pratite trendove. Ako već ne možete odoleti trendovima koji se svakodnevno pojavljuju, uvek ih kombinujte uz nešto jednostavnije komade.

Takođe, stilistkinja je otkrila i koje komade bi ona uvek uključila u svoj poslovni stil. 

Tako su se na njenom obaveznom spisku našli jednobojna dnevna haljina ili eventualno ona sa uzorkom prugica, dok su po njenom mišljenju cvetni uzorci zabranjeni. Ipak, jedno žensko odelo je poželjno jer su ona sada neverovatno popularna. Osim već spomenutih cipela, mesta u svom ormaru bi uvek napravila i za košulju sa tufnama koja je podjednako efektna koliko i jednostavna.

Izvor: Index.hr 

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top