I sportista i princeza: Mama fotografijama poslala jasnu poruku devojčicama širom sveta – ne morate da birate! (FOTO)

pixabay.com

Kuća i porodica

I sportista i princeza: Mama fotografijama poslala jasnu poruku devojčicama širom sveta – ne morate da birate! (FOTO)

Mama koja se bavi fotografijom rešila je da na ovaj način pošalje poruku svim devojčicama da za njih granice ne postoje.

Dok je razgovarala sa drugim mamama na ćerkinom treningu softbola, Heder Mičel je dobila inspiraciju da kreira seriju fotografija devojčica obučenih u isto vreme kao princeze i kao sportisti.

„Jedna od mama mi je rekla kako moja ćerka nije sportista, već prava devojčica. Nisam mogla da spavam te noći. Sve o čemu sam razmišljala bilo je zašto uopšte moram da biram.“

Mičel, fotograf iz Alabame, istakla je da se tokom školovanja bavila svakim mogućim sportom i u isto vreme se redovno šminkala.

„Naša ćerka ne mora da bira. Roditelji su me naučili da u životu mogu da budem sve što poželim. Dok nisam odrasla, nisam shvatila da nisu svi toliko blagosloveni“, rekla je mama.

Nakon neprospavane noći, Mičel je sa svojom ćerkom Pejsli otišla u fotografski studio da napravi nekoliko fotografija osmogodišnje princeze u haljini i sa tijarom, uz sportsku opremu.

Nakon toga, sa svojom starijom ćerkom Ajvi, koja ima 15 godina, napravila je nove fotografije sa istom tematikom.

Heder se nada da će ove fotografije poslati jasnu poruku mladim devojčicama širom sveta: „Nadam se da će svaka devojčica kroz ove fotografije shvatiti da ne postoje granice. Šta god da im je san, mogu to ostvariti.“

Izvor: Yumama

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Kuća i porodica

To Top