MIŠA JANKETIĆ JE BARD SRPSKOG GLUMIŠTA, A SIN MARKO JE NJEGOV DOSTOJNI NASLEDNIK: Njihove komšije otkrivaju kakva je ova porodica umetnika kada se UGASE KAMERE!

Printscreen

Poznati

MIŠA JANKETIĆ JE BARD SRPSKOG GLUMIŠTA, A SIN MARKO JE NJEGOV DOSTOJNI NASLEDNIK: Njihove komšije otkrivaju kakva je ova porodica umetnika kada se UGASE KAMERE!

Marko ide stopama čuvenog oca Miše, a susedi porodice Janketić raspričali su se o njima.

Glumački bard Mihailo Miša Janketić i njegova 12 godina mlađa supruga i koleginica Svjetlana Knežević stanuju decenijama u centru Beograda. Njihove komšije sa velikim uvažavanjem opisuju glumce i njihovo četvoro dece, od kojih su čak troje umetnici, balerina Iva i glumci Marko i Milica. Svima im je enigma gde je nestao Mišin i Cecin prvenac, sin Radomir.

– Čuo sam da je Radomir u Crnoj Gori i da je policajac. Mada je u mladosti bio jako nestašan. Ko zna gde je sada? I Marko, ovaj sada popularni glumac u serijama, bio je živo i nemirno dete, dok su njihove ćerke odmalena bile princeze, koje je majka volela lepo da oblači. Mada moram da priznam da ih nikada nisam videla da negde idu zajedno. Toliko su jedna obična porodica sa ispravnim stavovima kad sve oko njih nije. Ostali su normalni u ovom ludom vremenu – rekla je jedna starija gospođa iz susednog ulaza.

– Retko viđam Mišu. Sa Markom sam išao u školu, bio je dobar drug i pravi šmeker, kul tip. Sviđao se devojčicama uvek. Drago mi je da je uspeo – kaže jedan od prvih komšija u zgradi porodice Janketić.

U marketu preko puta odlično znaju Janketiće i imaju samo reči hvale za kompletnu porodicu…

– Dolaze svi kod nas. Miša ređe, a Svjetlana svaki dan, sama ili sa unucima. Oni su naše najbolje mušterije, toliko fini i pristojni ljudi da nemam reči. Svjetlana je prava domaćica koja za porodicu bira najbolje i najsvežije proizvode, od povrća i voća do mesa. Za decu, naravno, pravi i slatkiše. I unučići su im jako vaspitana i fina deca. Šta da vam kažem, osim da je privilegija imati ih u kraju – ispričala je simpatična i prijatna prodavačica za “Scenu”.

Miša poslednjih godina retko šeta po kraju, osim što u jutarnjim satima ode do jednog od nekoliko kafića u ulici.

– Miša je baš propao i žao mi je što je oboleo jer ga se sećam kao pravog šmekera. Viđam ga u kafiću u prepodnevnim satima – rekla je jedna gospođa a komšija Mišinih godina dodaje da glumac teško podnosi što više ne može da ide često u rodni kraj, crnogorsko selo Tomaševo.

– Miša je živeo za vreme koje je provodio u rodnom kraju, u selu kod Bijelog Polja u Crnoj Gori. Tamo je držao časove glume tokom leta i okupljao porodicu u prirodi. Sad je oslabio i sve manje ide na put.

( blic.rs/SCENA )

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top