Samo ovaj napitak može da vam smanji visok krvni pritisak

pixabay.com

Lepota i zdravlje

Samo ovaj napitak može da vam smanji visok krvni pritisak

Lekovita svojstva ovog pića će vas iznenaditi

Simptomi visokog krvnog pritiska su najčešće glavobolja, zamagljen vid i probadanje u grudima. Ali postoji jedno piće koje će za tren oka rešiti ove probleme i spustiti visok krvni prtisak na normalu.

Svaki deseti stanovnik Srbije pati od visokog krvnog pritiska, a sumnja se da je daleko veći broj onih kojima ova bolest nije dijagnostikovana.

Hipertenzija povećava rizik od srčanog i moždanog udara i zbog toga je važno držati krvni pritisak pod kontrolom. Kako biste to bili u mogućnosti da uradite, morate da poznajete osnovne simptome ovog oboljenja, ali i da znate kako da ih tretirate.

Pre svega, ono što može da vam pomogne u snižavanju krvnog pritiska je dijeta, odnosno programska ishrana uređena za ovo stanje organizma.

Međutim, postoji i jedno piće koje vam može olakšati tegobe i značajno doprineti u normalizaciji hipertenzije.

Prema medicinskom sajtu „University Health News“, kokosova voda je odličnan napitak koji snižava krvni pritisak.

Kokosova voda je puna potazijuma krucijalnog minerala koji održava balans natrijuma u telu.

Prevelika količina natrijuma u organizmu dovodi do povećanja krvnog pritiska, pa je ovaj napitak u tom slučaju i više nego blagotvoran.

Kokosova voda je prepuna elektrolita i minerala, a ima jako malo masti, kalorija i ugljenih hidrata, što je čini vrlo dobrim pićem.

Pored snižavanja krvnog pritiska, kokosova voda deluje i antioksidantski na telo, redukuje holesterol, štiti krvne sudove i potpomaže rad jetre.

(Telegraf.rs / dailystar.co.uk)

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lepota i zdravlje

Popularno

To Top