Moćna molitva na koju će Bog sigurno odgovoriti: Obraćajte se Gospodu ovim rečima!

Lifestyle

Moćna molitva na koju će Bog sigurno odgovoriti: Obraćajte se Gospodu ovim rečima!

Ove kratke molitve proizašle iz srca, održaće vas u stalnoj Božjoj prisutnosti i lakše ćete čuti šta Gospod želi da vam kaže

Kada neku osobu iskreno volimo, mi želimo da što više vremena provodimo u njenom društvu, bilo da razgovaramo s njom ili da jednostavno ćutimo u njenoj prisutnosti.

Sveci su kroz istoriju taj princip ljubavi davali Bogu, govoreći da je svuda oko nas, u našim srcama i duši. Uz pomoć sledećih molitvi pozdravljali su Gospoda.

„Oče, uzdam se u tebe“, “ Isuse, ostani sa mnom“, Isuse, volim te, potreban si mi“.

Bog nam stalno govori, ali često su tonovi sveta koje puštamo u srce glasniji od Božjeg glasa, baš zato što smo nesvesni Božje prisutnosti.

„Moramo biti uvereni da je Bog uvek pored nas. Mi živimo kao da je On daleko, negde na nebu visoko iznad i zaboravljamo da je stalno uz nas“ rekao je španski sveštenik Hosemaria Escriva.

Sveti Padre Pio bio je italijanski sveštenik koji je 1914. godine napisao pismo ispunjeno spontanim, ali strelovitim molitvama. One su toliko moćne da obavezuju Boga na odgovor.

„Gospodine, Bože moga srca, samo ti znaš i vidiš sve moje nevolje, samo si ti svestan da sve moje nevolje proističu iz moga straha da te ne izgubim, da te ne uvredim, da te neću ljubiti onoliko koliko treba da te ljubim i želim da te ljubim. Ako ti, kome je sve sadašnjost, i koji jedini možeš da vidiš budućnost, znaš da je za Tvoju veću slavu i za moje spasenje da bih trebalo da ostanem u ovom stanju, neka bude tako. Ne želim da bežim od toga. Daj mi snage da se borim, te zadobijem nagradu zbog snage svoje duše“, napisao je Padre Pio.

On je istakao da neprestano treba da ponavljate ove reči, te s vremena na vreme recitujete molitve.

„One poput strele ranjavaju Božje srce i obavezuju Boga da vam na njih odgovori. Ako tako uradite Bog će vam dati svoju milosti i pomoć u svemu“.

Stil.Kurir

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Lifestyle

Popularno

To Top