Razlog zbog koga je Lady Di uvek u javnosti hodala pognute glave

Poznati

Razlog zbog koga je Lady Di uvek u javnosti hodala pognute glave

Dovoljan je jedan pogled na stare fotografije princeze Diane da se shvati da je u javnosti najčešće glavu držala spuštenu, za razliku od ostalih članova kraljevske porodice.

Diana je i sama bila svesna da je ovo radila, pa je u intervjuu koji je dala Andrew Mortonu u knjizi Diana: Her True Story – In Her Own Words otkrila zbog čega, piše Stil.

Kako je rekla, trebalo joj je šest godina da počne da se oseća prijatno u svojoj koži nakon što se vrlo mlada udala za princa Charlesa.

„Kad sam se tek pojavila u javnosti, uvek sam spuštala glavu. Sad kad pogledam te fotografije, izgledam mrzovoljno, ali nisam bila. Bila sam preplašena“, rekla je.

„Nisam bila mrzovoljna ni kao dete. To jednostavno nisam ja. Bojala sam se pažnje koju sam dobijala i trebalo mi je šest godina da počnem da se osećam prijatno u svojoj koži i sada sam spremna da nastavim s tim“, objasnila je svojevremeno najvoljenija britanska princeza.

Kako je sama istakla, nagli prelazak iz anonimnosti u kraljevski život bio joj je pretežak.

„Jedan minut bila sam niko i ništa, a već drugi princeza od Velsa, majka, igračka za medije, članica kraljevske porodice… Bila sam previše toga za jednu osobu“, rekla je.

Kraljevski sekretar Dickie Arbiter tvrdi da to nije bio jedini razlog zašto je uvek spuštala glavu.

„Upoznao sam je tri ili četiri dana pre venčanja. Imala je samo 20 godina, ljudi su je zvali Stidljiva Di, jer je spuštala glavu tokom razgovora. Ali, ona uopšte nije bila stidljiva. Samo ju je mučila njena visina od 178 centimetara. Zbog toga je spuštala glavu kada je pričala s ljudima kako se oni ne bi osećali neprijatno i kako bi bila na njihovom nivou“, rekao je Arbiter za Vogue.

Izvor: Stil

Kliknite da komentarišete

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ostalo u Poznati

Popularno

To Top